Iphone nedir, diye sorsam birçok farklı cevap alırım. işlevi belli insan üretimi belli bir şeyi anlamlandırırken farklı cevaplar veriyorsak insan ruhunu kavramak için çok daha fazla farklılıklara düşüyoruz.
Iyilik nedir?
Kötülüğün kaynağı nedir?
Doğru nedir?
Güzel nedir?
Ahlak nedir?
...
Felsefe veya düşünbilim, sözcük köken olarak Yunanca φιλοσοφία seviyorum, peşinden koşuyorum, arıyorum anlamına gelen "phileo" ve bilgi, bilgelik anlamına gelen "sophia" sözcüklerinden türeyen terimin işaret ettiği entelektüel faaliyet ve disiplin. "phileo"=sevgi "sophia"=bilgi veya bilmek kelimelerinden türemiştir. Philosophia=bilgelik arayışı, bilgiyi sevmek, bilgi severlik, araştırmak ve peşinde koşmak anlamlarına gelmektedir. Filozof da bilgeliğe ulaşmaya çalışan kişidir.
kültür seviyemizin kalkan bir sik boyutunda olduğu mükemmel ülkemizde;
"yapma" olarak bilinen bir şey.
şey dedik diye tatava yapmayın. aç felsefe oku amk, şey neymiş şeyedersin.
vasıfsız insanların sırf entel görünmek için uğraştıkları vasat şey. felsefeyle uğraşan insanların yarısına yakınının çocukluğunda bir travma geçirdiği iddia edilmektedir.
düşünmeyi sevmeyen koyun toplumumuzun dersine bile girmekten kaçındığı sanatsaldır. tabi hak vermek lazım efendim kim sınavını olduğu birşeyle bilerek ilgilenmek isterki.
halk arasında zaman zaman "laf salatası" olarak algılansa da, düşünme tekniği anlamında katkı sağlayan, lakin "ne nedir" seviyesinde derinlere dalındığında vurgun etkisi yapabilen bilim dalıdır.
entel dantel dallamaların ilgi alanı. mal mısınız olm, felsefe dediğin herze, bir hiçlik, bir inançsızlıktır lan. kimse hayatı felsefeyle çözmemiştir lan top. kafayı sıyırırsın olm, kendi kendini siktirirsin. niye geldim dünyaya der, sonra yok mu beni siken diye x meydanında anırırsın. demedi deme.