karşımızdaki kişi eğer bizim işimize gelmeyen sözler sarf edince kullanılır bu cümle.* aslına bakılırsa her isteyen kişi felsefe yapamaz. çünkü felsefe yapabilmek için filozof olmak gerekir.
- nasılsın dibi?
+ yorgunum ya dersler, okul falan. 24 saattir uykusuzum.
- bu dünyaya gelmendeki amaç nedir dibi?
+ ne alaka.
- hayır şunu merak ediyorum şu anda olmak istediğin yerde misin?
+ evet
- yani hayatını bu şekilde derslerine adamak güzel sana göre.
+ sadsdadaedfasd. *
tipik bir dünyadan bi haber insan repliğidir. düşünmeyen, sorgulamayan abuk sabuk yaşayıp angutça hayaller kuran insanlar genelde başkalarına felsefe yapma diyerek zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışır. bunlar genelde abazan ve bilgisiz tipolojilerdir.
milletimizin olumsuz bir anlam yükleyerek yaptığı uyarıdır bazan, boş konuşmadır, lüzumsuzdur. üç kelimeyle meramını anlat yeter. yaptın mı? yapmadın mı?, dedin mi demedin mi, eeee sonuç? gibi kestirmeden gitmeyi marifet sayan kişilerce uzatma fazla anlamına gelir.
uzun cümlelere, simgeleştirmeye, soyutlamalara fazla tahammülü yoktur insanların. her hangi bir konuda genelleme yapmaya çalışırsınız, olayı değil olguyu ve belki de arkasında yatan nedenlere değinmeye çalışırsınız, karşınızdaki iplemez. siz doğru kelimeleri bulma, ifadenize renk katabilmeyi önemserken, cümlenin sonunu henüz getirmeden sıkılır, gözleri dalar, sabırsızca kıpırdanmaya başlar bu insanlar. yapılan bir araştırmada sözlük dağarcığımızın ve günlük kelime kullanımının oldukça düşük çkması şaşırılacak bir şey olmasa gerek.