sevilir. dersi anlatan hocaya bagli tabii. benim hocam hepiniz filozofsunuz , o dusunurler dusunmus gecmis gitmis sira sizde derdi ders boyu biz konusurduk.
felsefe dersi sevilir mi - felsefe sevilir mi soruları arasındaki ayrımın iyi düşünülerek cevaplanması gereken sorudur.
felsefe sevilir mi?
düşünmeyi ve sorgulamayı seviyorsan, tabii ki de evet. felsefe sevilir. çünkü beyni kullanmaya iter felsefe insanı. "felsefenin felsefesi"ni kaparsan hayata bakışın değişir. çünkü felsefe daha önce söylenen bazı sözlerin veya ortaya atılan düşüncelerin, akımların tekrarı, ezberi değildir. felsefe düşünmeyi sevmek demektir.
peki ya felsefe dersi sevilir mi?
sınav bazlı eğitim sistemimizde sevilmemesi çok normal. 12. sınıftan önceki yıllarda alınan felsefe dersleri, 12. sınıfta alınana göre %500 daha verimlidir. zira 12. sınıftaki felsefe, edebiyat - paragrafta anlam testleriyle bire bir aynı formattadır. sınavda sorulması zaten dersten soğutur. öğrenci felsefeyle önceden ilgiliyse bi istekle gelir derse. Bi bakar dersle asıl felsefenin hiçbir ilgisi yok. O da dersi sevmez doğal olarak.
Ezber dersidir. (En azından türkiye'de.) Düşünme falan yalan. Aksine elin sikko düşünürlerinin düşünceleri size benimsetilmeye çalışılıyor. Sizin düşünceleriniz ise bunlar yönünde gelişmek zorunda kalıyor. (Sizden bu isteniyor yani. Düşünmeniz ve kendi yorumunuzu akıl ve mantık çerçevesinde koymanız değil. )
felsefe sevilir. Ancak Türkiye versiyonu gerçek felsefe değildir.