Felsefe tarihi bölümü olsa ismi daha doğru olur galiba. Birçok üniversite sadece tarihini öğretiyor yok platon ne demiş, kant ne söylemiş türevinden kafa oyalamaları. Bu gerçek ve gerekli gelmiyor. vakit kaybı sanki. Önce nasıl düşüneceğimizi, argüman kurmayı ve çeşitli mantık ilkelerini mi öğrensek acaba.
ikinci üniversite olarak düşündüğüm sosyal bilim bölümü.
insanın hayatta kalış biçemi olan sanat ve düşüncenin kesişimini yapabilmeye çalışmanın heyecanını şimdiden duyumsatıyor.
Tarihsel açıdan düşüncenin, düşünme sanatının nüvelerini siyasi, sosyal, ekonomik ve psikolojik açılardan sanat tarihi bilgileriyle harmanlamak eminimki hakkını vermeye yardımcı olacaktır.
zamanında(2014) eskişehir'dekini tutturup gitmediğim bölüm. bizimkiler göndermemişlerdi. o sıralarda çok politiktim. bunlar bana güvenemediler. şimdi bu oraya gider, terörist olur gelir -ya da gelemez- diye. bir de felsefe=ateizm olmadığına ikna edemedim bizimkileri. muhafazakar bir ailedenim. annemin, kayıt yaptıracağım gün ağlayıp "lütfen gitme, gitmeni istemiyorum" dediğini hatırlıyorum. kayıt döneminden sonra (ekimdi sanırım) kobani, canlı bomba olaylarının ortaya çıktığını ve kutuplaşmanın bir hayli arttığını görünce iyi ki büyük söz dinlemişim diyorum. çünkü ben o cahil kafamla kesin o olaylara karışırdım. eskişehir'in arka sokaklarında dövülüp öldürülen bir ali ismail olabilirdim. ama bir yandan da içimde ukde kaldı. evrene ve insana dair kafamdaki bir yığın sorunun cevabını bir nebze de olsa bulurdum. kendimi çok geliştirirdim. şimdi o kadar deli de değilim. rahat rahat okurdum. keşke tekrar gidebilme imkanım olsaydı...şimdilerde puanı da çıkmış, atanma oranı artmış.
Bu dönem itibariyle bir yıl ara vermiş bulunuyorum bu bölüme. Ne sınava çalışabiliyorum, ne de zihnimde bir şey biriktiriyorum. Bu şekilde herkese haksızlık, Seneye daha sağlıklı devam edeceğim sanırım.
insana kattığı cok sey vardır , insanı diri tutar felsefe yozlastırmaz okursunuz okutursunuz sanıldıgı kadar da kolay bi bölüm degildir aksine oldukca da zordur. 4 senede bitirenler tebrik edilmeli
Bu bölüm okunacak en mantıklı veya bu hayatta yapılması en boş olmayan bölüm. iş olarak değil de insana katacak çok şeyi vardır, her zaman bu bölümü okumak istemişimdir fakat dil seçtiğim için felsefeyle yolum ayrıldı, bence saçma sapan dersler yerine ortaöğretimde ilk zamanlar verilmeli bu ders sonuçta felsefe kavramı hayatımızın herşeyi bireyin kendini amaçlarını hayatını sorgulaması çok önemli, umarım Türkiye de felsefenin değeri ileride daha fazla anlaşılır.
ikinci üniversite olarak okuduğum bölüm. Lisedeyken çok istemiştim içimde kalmıştı. Şimdi sadece keyiften okuyorum. Her ne kadar sınavlara hiç çalışmadan giriyor olsam da idare ediyorum.
iyi bir üniversitede en önemlisi de severek gidip okunması gereken bölüm. Mezun olduğum Bölümüm. iş kaygınız olacaktır illaki ama felsefe salt iş kaygısıyla okunamayacak bir bölüm. Bu yüzden ikinci üniversite olarak tercih etmenizi daha çok öneririm.
Kesinlikle aöf olarak tercih edip gitmeyin, felsefe filozoflar tarihinden daha gerçekçi daha somut bir olgu, test usulü sınanamazsınız.
üniversitenin adını vermeyeceğim ama böyle felsefecilerin hakkaten kontak olduğunu anlıyoruz.
hoca soru soruyor millet bilemeyince sinirleniyor siz bunu nasıl bilemezsiniz diye alıyor eline su şaşalını açıyor kapağını son defa soruyorum bildiniz bildiniz diyor neyse gene bilen yok benim saf arkadaşım da önde oturuyor aboo adam sıyırdı diyor bi attı suyu milleti ıslattı garibim anlatıyor nasıl ıslandım diyor üstüne notlarda gitti diyor.
ben gülmekten yarılıyorum yıllardır dedim bu felsefe yaş diye şimdi kendi de öyle diyor.seviyorum kız seni.
tutturup maddi sebeplerden ötürü gitmediğim/gidemediğim bölümdür. şimdilik dondurdum. bir yıl daha hazırlanırım. şayet edebiyat gelirse edebiyat okurum, gelmezse felsefeye devam.
Zekanın önüne geçen bir bölümdür. Bazen çok havalı gibi gözükse de ehil insanların elinde olmayınca anlamsızlaşır. Hayatı" mış" gibi yapmayı keser. Kendine dürüst olmaya yaklaştırır. Kendini tanımakla ilgili yalanları keser. Aslında hayatın ne kadar basit ve bir o kadar da o basitliğin içinde yatan karmaşadan ibaret olduğunu anlatır.
çok okumayı ve yazmayı gerektiren bölüm. tabi bizim ülkemizde pek önemsenmiyor bu bölüm. türkiye'de varolmaktan yok olmaya, avrupa'da yok olmaktan var olmaya giden bir süreçtir felsefe.
fanatik akpli dayıma felsefe bölümünü kazandığımı söylediğimde tepkisi şu olmuştu:
-demek dinsizlik he.
hadi onun negatif de olsa bir tepkisi var peki yengem:
-ben hiç öyle bir şey duymadım. (felsefeden bahsediyor)