lübnanlı şarkıcı. bizim arabeskçilerin çoğunun esinlendiği ve hatta aynen müziklerine şarkı sözü yazdıkları parçaları seslendirmiştir. daha fazlası pek yakında.
bir nevi alkolsüz bira. bira alkolü için içilir tadı için içenini görmedim henüz.
arpa suyunu şişeleyip kakalama girişimidir. "oszmın" diyerekten anason suyunu da şişeleyip satmaya çalışırlarsa şaşırmayın.
amerikan filmlerinde (bkz: amerikan pastası 6)bira içip maç izleyen "alfa beta teta gama pipi" tişörtü giyip artistlik yapan kekolara özenip öyle olmayı arzulayan ama birada alkol olduğu için ;onları dolarlara boğan dayatılmış inançlarıolduğundan;böylesine "cool" durumları yaşayamayan ,"bozdolabından soğuk bir bira atsana dostum yankiler gene ıskaladı moralim bozuk" cümlesini kurubilmek için ömrünü adamış "ılımlı islami" kesimi hedef alan bir markadır.
türk ağzına pek uymuyor ama, sağlam bir bira gazı ve göbeği yapma potansiyeli hiç yoksa bile pek çok.
yunanistan'da üretildiği için makedon taraftarlığım kaynıyor. yunan düşmanlığım besleniyor. ne yalan söyleyeyim, sevmem yunanları. türkiye'de üretilseydi başka olurdu belki.
yine de denenebilir, şurup gibi tadının altındaki ince bira dokundurmasının eğlencesi geçici olarak yaşanabilir. ucuz da değil meret.
zaten birayı değerli kılan, alkolü aşırı özenli hale getiren bu yasaklar değil mi? yani kantinde bira satılıyordu da, biz fayrouz iyidir, bira tadı verir mi diyecektik?
üzücü olansa bu hal. alkolü yasaklamaya, başları türbanlara sokmaya çalışırken, kıçları açıkta kalan keferelere döndürüyorlar insanları. kefere derken, sakın ola ki küffar, allah gibi referanslarla göz boyadığımı düşünmeyin. bilakis arapçadaki genel anlamını alıp kendi şeyimden yansıtıyorum.
ezcümle; alkol serbestliği lazım bu ülkeye.
izcümle; fayrouz fena değil.
benim gibi armut fanatiklerine "işte bu!" dedirtmiş, eti tutku, biskrem gibileriyle harika giden armut aromalı gazlı içecek. armutlu gazoz bir nevi, ama çok daha güzel tadı. deneyiniz. o değil de, sadece türkiye'de üretilmiyor muydu lan bu?