Fiş isteyen de biliyor aslında gerçeği fiş verende. o yüzden almayan önemsemiyor kasadaki uzatmayınca. kasada ki zaten vermek istemiyor. gerçek şu ki: ülke ekonomisine katkı sağlaması için nice gemicikleri, nice özel plakalı aracı ve nice asfalt yollu villaları aşması lazım.
fiş almak her türlü ticarethanenin devletten vergi kaçırmasının önüne geçmektir. en küçük harcamalar için bile düşünsek, iş türkiye geneline yayıldığında devlet için çok önemli bir gelir ortaya çıkmakta. hani 'herkes bir milyon verse' diyen tipler vardır ya onun gibi düşünün hiç düşünemiyorsanız.
ha bir de bazı mallar vardır gelir birine sallar reyting alıyor diye. devletin çaldığını söyleyen ve buna aslında ihtiyacını olmadığını söyleyecek kadar kör cahiller de vardır. netice itibariyle türkiye ilginç bir yer. ha bir de martılar falan var.
edit: muhalifsiniz anladık ama 'fiş alınsın, devlet kazansın' dendiği için bile hükümüte yüklenmek nasıl bir cahilliktir ya. lütfen özel mesaj yazın şaka yaptığınızı söyleyin, bu kadar öküz değiliz diyin lan nolur.
fatura fiş alın ki işletmeler vergilerini ödesin, ödesin ki hazine para dolsun. para dolsun, büyük şef oğluna gemi alsın. oğlu gemiyi işletsin para kazansın, o da ülke ekonomisine katkı sağlasın.
bu kadar mı? hayır değil!
devletin kurumları satılsın, gelir kaynakları yabancıların eline geçsin ama siz yine de faturanızı fişinizi alın ki vergilerini ödesinler, ekonomiye katkıda bulunsunlar. moda iskelesine gidin, malta köşkünde brunch yapın, fethipaşa yalısında düğün eyleyin, üsküdar iskelesinin orda çay için, sonra faturanızı fişinizi alın. alın ki devlet bir cebinden alıp diğer cebine koysun. (bkz: beltur)
ülke hiç üretmesin, üretim kaynakları baltalansın, sonra iş fatura-fişe kalsın!
aferin size fındık beyinli, at gözlüklü koyunlar. size gelen ambulansın aldığınız faturayla fişle geldiğini zannediyorsunuz değil mi? ya da hizmetleri hep bu alışveriş belgesi sayesinde kazandığınızı düşünüyorsunuz!. bunlar zaten bir şekilde ödeniyor. öyle ya da böyle devlet zaten bunu almasını biliyor. peki çalınanların, ceblere cukkalananların belgesini kim veriyor? büyük ihalelerin kimlere kaldığını, ne fiyatla kaldığını kimler biliyor? faturaymış fişmiş. adam iki tane ekmek, 5 tane yumurta satacak, bütün gün 1 kutu sakız satma derdine düşecek, sonra da ülke ekonomisine katkı sağlaması için bu adamdan hesap sorulacak, fiş istenecek fatura istenecek.
sen ülke olarak domatesi üretmek yerine, domatesi satandan vergi almaya çalışırsan, bir bok olamazsın. sen bir toplu iğneyi üretemeyip dışardan ithal ediyorsan, bunun da vergisini almaya çalışıyorsan, aldığın o vergi, bayramda çocuklara verilen cep harçlığını geçmez. iletişim hizmetinin gelirinin tümünü almak varken, niye vergisini devlet hazinesine katıyoruz sadece? bunun gibi bir çok eski devlet kurumunun tüm gelirini kârını kazanmak varken niye vergisi ile yetiniyoruz?
çünkü bu ülkede yatırım varsa, o da vatandaşı yatırmaktır. yüzükoyun bir şekilde...
muhasebeleştirme de, vergi ödememek için hayat kurtarır.
vergilendirilmek için değil, az vergi ödemek-ödememek için muhasebeci tarafından dikkatle takip edilen vergi beyan çeşidi olur kendisi.
aldığınız her fatura ya da fiş doğanın hızla yok olması demektir. fatura ya da fiş almayarak yılda 27.000 ağacı kurtarabiliriz. fiş almayalım, doğayı koruyalım.
ota, suya vergilerle fazlasıyla telafi edilmektedir efendim. ülkenin asıl problemi; zenginden alınamayan vergilerdir, bütçeye asıl yük burdan gelmektedir.
maaşım cebime girmeden her çeşit vergisi kesiliyorsa, ödediğim her faturada her çeşit algı alınıyorsa, alışveriş yaptığım dükkanların aldığım fiş ya da faturayla vergi ödemelerini sağlamamdır. küçük esnaf zor geçiniyor olsa da bu vergi kaçırmasını gerektirmez. zira biz de milyarlar kazanmıyoruz. herkes payına düşeni yapmalı. -ki buna maliyae bakanlığı da dahildir. vergi denetimlerini layığıyla yapmalı hakedene de cezasını vermelidir.
Vergi diyosunuzda Gelir düzeyine göre alınan bu vergilerin(!) ne kadar orta sınıf(kalmadı gerçi) ve alt sınıfı zorladığını,küçük esnafa yapılanları görmekde lazım.Sorun vergi deil Adeletli vergi dağılımı.
bir zamanlar fişler toplanıp nema alınıyordu..bunun üzerine de bu nemalar harcanıp dolaylı yoldan ülke ekonomisinde harcanarak işlem hacmi yaratıyordu.
ayrıca herkes fatura alırsa kağıt yapımcısı kazanır,mürekkep üreticisi kazanır,yazar kasa satan esnaf kazanır,devlet vergiden kazanır,fatura veren kaybeder.bir kişinin kaybını saymazsak fatura çok kişinin işine yaramaktadır