fatma bilgin

entry2 galeri1
    3.
  1. partisinin adına yazdığı bilgi:

    "1972’de antakya kuzeytepe köyünde doğdu. 20 yaşındayken, bir 8 mart dünya emekçi kadınlar gününde devrimci hareketle tanıştı. 1994 başında artık örgütlü bir devrimcidir fatma. 10 aralık 1995'te kurtuluş gazetesi muhabiriyken gözaltına alınıp tutuklandı.
    1972 yılında doğmuş bir arap kızı fatma. yoksulluk, yüzbinlerce fatma gibi, onu da daha 13 yaşında azgın sömürü çarklarının içine çekti. ilkokul mezunuydu, bir çok işyerinde, pamuk tarlalarında, fabrikada, çapada, ambarda, atölyelerde çalıştı yıllarca. emekçiydi.
    kendi ifadesiyle, “çalıştığı yerlerde kötü ağır iş koşulları, düşük ücret gibi haksızlıklara başkaldırıp çevresindeki insanları yönlendirdiğinden dolayı işyeri sahipleriyle sorunlar yaşadı, zaman zaman işten kovuldu” fatma.
    fatma’nın devrimcileşmesinin en çıplak nedenidir bu yaşam. kendi yaşamından çıkardığı sonuçlarla devrimcileşti. bu düzenin değişmesi gerektiğini bilince çıkardığı için devrimcileşti. çevresine topladığı arkadaşlarıyla kendileri bildiri bastılar, dağıttılar. 8 mart dünya emekçi kadınlar günüdür ve fatma henüz 20’sinde örgütsüz bir emekçidir.
    kurtuluşun, umutlarının devrimci harekette olduğunu gördüğü için, daha ilk tanıştığı günden itibaren umudun adı beynine kazındı fatma’nın. hiç duymamıştır daha önce o adı. devrimci solu, mahir çayan’ı ilk kez duyuyordur. ama “çok etkileniyor hayatımda bir şeylerin değişeceğini hissediyordum. bana çok doğru geliyordu.”
    sezgilerini bilgiyle donatma, adım adım devrimcileşme, kendini eğitirken, başka fatma’ları eğitme süreci başlamıştır artık onun için.
    30 yaşında kahramanlıkla taçlandıracağı, her anı kavga, her anı direniş, her anı büyük bir inanç, özveri ve bağlılıkla bezenmiş yaşamının en onurlu yıllarıdır devrimcilik yılları. o, doğrunun peşinden gitti, doğruların sesine kulak verdi. kurtuluş muhabiri olarak çalışmaya başladı emekçi fatma.
    fatma bilgin kurtuluş dergisi muhabiriydi ve bu görevi sırasında tutuklandı.
    5 aylık muhabirliği süresince haklıyı ve gerçeği halka ulaştırdığı için 5 kez gözaltına alındı, işkenceleri, hapislikleri yaşadı. fatma kararlılıktır. hiçbir baskı “aman” dedirtmedi ona. büyük direniş'de, son günlerinde alçakça zorla müdahale işkencesine maruz kalmasına rağmen, direndi ve ölümsüzleşti."

    tutuklu gazeteciler edebiyatını tuncay özkan'la birlikte yapmaya başlayan burjuva medyası kendisi hakkında hiç bir zaman tek bir haber yapmamıştır.
    1 ...
  2. 3.
  3. 2002 yılında, F Tipi cezaevlerine karşı sürdürülen ölüm orucu eylemleride hayatını kaybetmiş devrimci.
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük