ihaleyi alan vestel firması, henüz ihale şartnamesi açıklamadan önce bir akıllı tahta tasarlayarak patentini aldı. patentin alınmasından 27 gün sonra da ihalenin ilanı yapıldı. şartnameyi okuyan firmalar büyük bir şokla karşılaştı. bakanlığın akıllı tahta için istediği şartlar vestel'in tasarladığı akıllı tahtanın özellikleriyle aynıydı.
akıllı tahtanın tasarımcıları olarak da vestel adına tunay alkan, zafer altınkaya, emir bacak ve serdar culfa gösterildi. bu dört isimden en dikkat çekeni ise tunay alkan. vestel adına tahta tasarlayan alkan aynı zamanda milli eğitim bakanlığı eğitim teknolojileri genel müdür yardımcısı olarak görev yapıyor. yani vestel'in patentini aldığı akıllı tahtayı, vestel'in o tahtayı satacağı milli eğitim bakanlığı'nın üst düzey bir bürokratı tasarlamış oluyor.
efenim, benim okuduğum lisede her sınıfta projeksiyon ve laptop vardı.
9. sınıfta da vardı bu. neyse biz bu aletleri sadece tarih dersinde kullanırdık, o da hoca slayttan anlatırdı, biz uyurduk. işin özü bu. başka derslerde bi sikime yaramazdı. ha, film izlerdik, oyun oynardık o ayrı tabi. bu bahsettiğim lise anadolu lisesi yanlış anlamayın.
şimdi tutup diyorlar ki her öğrenciye tablet bilgisayar vereceğiz. bi düşün allah için, tuvaletlerde sigara içen, öğretmene diklenen, serserilikten başka bi bok bilmeyen yavşağın teki o bilgisayarı ders için kullanır mı? bizim zamanımızda cd isterdik arkadaslarımızdan, bunlar hafıza kartı. ne için olduğunu anladınız herhal.
bir de işin öğretmen boyutu var. diyelim öğrendiler kullanmayı, açtılar akıllı tahtayı, ee kimse dinlemiyor, oyun oynuyorlar bilgisayarlarla. kendi kendine mi anlatacak dersi bu adam. tabi ki hayır; kapatın şu zımbırtıları; açın defterleri!!! ee ne oldu güm! elde patladı.
yani diyeceğim o ki, bizim liselilerimizle işlemez o iş.
sonucunun iyi olmadığını şimdiden görebildiğimiz proje. dağıtılacak tabletler akıllı tahta ile entegre çalışacakmış. yani çocuklar bu tabletleri eve götüremeyecek. hadi götüremeyecek okulda kalacak diyelim; bu tabletlerin şarjı acaba ömürlük mü? bunların şarj olması için sınıflarda kaç tane priz var? tabletler sınıflarda süs diye duracaktır.
not: kardeşimin okulunda bilgisayar sınıfında internet yok, sınıflarında kablosuz internet yok, kablosuz bağlantılı bilgisayar dağıtıyorlar.
türkiye genelinde ilk etapta 18000 küsür tablet bilgisayar dağıtılacakmış.
o tabletlerin yarısı ilk aydan kırılacak kalan yarısı da satılacak. al sana fatih projesi.
zırt pırt elektiriği kesilen köy okullarında çok yüksek verim elde edilecek projedir...
-noldu hocam niye ders işlemiyoruz.
+ultra akıllı hiper üstün ders tahtamızı elektirik olmadığı için kullanamıyoruz.
ayrıca bukadar kastırma bi isim ne gördüm ne duydum. o ne lan öyle fatih olsun diye yırtmışlar resmen. aklıma fornication under control of the king** i de getirmiştir helal olsundur. *
Uygulanan okullarda;
interneti dağıtsın diye her Sınıfa, kolidorlara 2, her kata 4 tane koyulan Cisco modemin tanesi 800$.
Devletin parasına gerçekten yazık oldu. Gerçekten. Tabletleri falan saymıyorum da bu modem olayı duyulmuyor işte, duyulsa kimse bunun hesabını veremez.
öğretmeni,yolu kimbilir elektriğinin bile olmadığı bazı doğu il,ilçelerimizde önceliklerin yapılması gerektiğinin unutulup ileri teknoloji öğrenime geçiş projesidir.Tuhaf olmakla beraber acaba kim rant yemektedir bir yesede rahatlasa dedirtecek cinste bir kısaltmadır.