günümüz hastalıklarının en popülerlerinden biri. ama unutulan bir şey var ki bu devirde farklı olmaya çalışmak herkes gibi olmanın en kolay yolu. yani farklı olmaya çalışmayan farklı oluyor sanki.
bir ergenlik dönemi problemidir. kendini ispatlamaya çalışmak isteyen ergen, farklı görünmeye çalışarak dikkat çekmek ister. farklı olmak çaba harcayarak değil insanın kişiliği, kapasitesi ve birikimleriyle gerçekleşebilecek bir durumdur.
insanı maymuna çeviren bi çaba.hayır yani zaten herkes birbirinden farklıdır,illa tarz yapcam ya nil'e benzicem ya avril'e benzicem saplantısı neden?bide bunlar okadar çoklarki artık gruplandırlabilirler..mor sevenler,siyah giyenler,duman dinlienler,taksim pasaj modacıları,türkçe rap manyak dienler,kedi kesenler..başımıza taş yağacak.
kendini başkalarına ispatlamaya çalışan insan davranışıdır farklı olmaya çalışmak,bırak sen kendin gibi ol başkası gibi olma(şarkı sözüne benzedi başkası olma kendin ol gibi) ne varsa insanın kendisinde var...
herkes aynıyken farklı olmaya çalışıp, herkes farklıyken aynı olan kişidir.
farklı olmaya çalışmaktan kasıt kişinin hayat tarzıdır, imajıdır.
her koçyiğidin harcı değildir.
yurdumuz eğitim sisteminin, tek tip, koyun olmuş, tipik memur zihniyetli insanlar yetiştirmeyi öngörmesine karşı çıkabilmiş, kendini, kendi ilgi alanları, kendi yetenekleri çevresinde yetiştirebilmiş bireyler olabilmektir.
gruplaşmaya duyulan isyanı farklılığını ilan ederek dile getirme şekli. insanların parmak izleri gibi, kendileri de birbirlerinden zaten farklıdır. Farklılıkları dışa vurmaktır güç olan. Çünkü insanlar aynılaşmayınca kendilerini anlaşılmamış ve yalnız hissederler. Bu yüzden gruplaşmaya da bayılırlar. Grubun dışında kalanları da ezerler ki hazır adam toplamış ve kimin eli kimin cebinde belli olmadan yaşarken, mutluluklarına nazar değmesin diye. Mutluluklarının ve huzurlarının "aynılıklarına" daha doğrusu "aynıymış gibi davranmaya itecek davranış kalıpları ve inançlar edinmelerine" bağlı olan insanlara tepki duyan bir diğer insan da "farklıyım ulannnn var mı bana yan bakan" diyerek ortalığa atılır. Tüm bu isteri krizlerinin sonucunda da yine normal, anormal, sapık, orjinal, marjinal, farklı olmaya çalışan insan türleri gibi bir yığın isim çıkar ortaya. halbuki korkmayan insan zaten elinde olmadan farklıdır. Kendi olmak farklı olmayı getirir. Bir de istisna insan vardır, o da genelden farklı olandır. Bazı özellikleri göze çarpabilir. Onların işi de zordur. Hayatları boyunca diğer "genel"in içinde olan insanlara hesap vermek durumundadırlar. Niye mi? E öyle işte..
çevremizde artık devlet kuracak kadar çoğalmış ve bu işi amaç edinmiş bir topluluk da vardır. kendilerine belirledikleri referanstan zıt şeyler yapmaya çalışarak farklı olmadıklarını anlamaları, aynı referansı almış kişiler ile karşılaştıklarında ortaya çıkmaktadır.
gençlik hasletidir. Ergenlikte yer bulmaya çalışan hormanların sebep olduğu bocalamalıdır.
Ergenlikte takılıp kalırsa malum homosapiens bocalar durur.
Artık bedri baykammı olur, helin avşarmı olur, çılgın sedatmı olur yoksa ajdarmı seyrele gösteriyi.
farklıdan farklı olmak herkesle aynı olmaktır. sıradanlık kimsenin istemediği bir durumdur fakat kimse istemediği için sıradan olmama cabası farklılık değildir.*
Rock denilen müzik türü zaten bir farklı olma ve tepki duyma çabasının ürünü değil midir? Farklı olmaya ve farklılık yaratmaya çalışmak gelişimin sürekli olmasının yegane sebebidir. Farklı olmaya çalışanlar zaman zaman bazı komplekslerini kapatmaya çalışıyor olsalar da yine de orjinal olanları önemsenmelidir.