Farklı olmak, farklısın, farklıyım, ben senin bildiğin kızlardan değilim, ben bu dünyanın insanı değilim gibi bir ton klişe laf duyuyoruz. Burada insanlar farklı diyerek neyi kastediyor diye oturup düşününce, "farklı" tabirinin herkese yakışmadığını farkettim.
Peki kimlere yakışır farklı tabiri ? Tabiki gerçekten farklı olanlara yakışır. Gerçekten farklı olanlar da zaten kendilerini belli ederler.
Farklı insan samimidir bi kere. Arkaünü kalkık olmayan insandır farklı insan. Ona 1 adım gittiğinde sana 5 adım gelendir. Sürekli düşünendir. Genelde kötümserlerdir. Asosyaldir çoğu. Yalnız takılırlar. Duygularını yoğun yaşarlar, sahte değildirler. Ortamlarda gösteri yapmazlar.
Ortamda gösteri yapanlar arasında yaptıkları gösteri türüne göre farklı tür gösteri yapan insana da farklı diyorlar. Bu batıyor işte bana. Ulan it bu herifin nesi farklı işte bildiğin ortam kızı sen gelmişsin farklı diyorsun sinirlendim gece gece.
-Mesela anlayıştır. Bu insanları özellikle kızları farklı kılabilecek en temel olgudur. Çünkü başarması çok zordur. Bunun için iyimser düşünmek, zeka ve geniş bir yürek gerekir.
-kibir barındırmayan özgüven. Bu da kişileri farklı kılar.
-Cıvık olmayan samimiyet. Mesafeyi korumayı da yakın olmayı da dengeleyebilmek.
-Farklı bakış açısı. Muhalefet olmak amacıyla değil. Başkalarının göremediği açılardan bakabilmek. Bu da iyi bir Gözlem gücü gerektirir.
-dikkatli olmak. Boş görmek değil bakmak, duymak değil dinlemek.
-güzel bir üslup. Nerde konuşup nerde susacağını bilmek. Ve güler yüz gösterebilmek.
-Teşekkür etmeyi ve Özür dilemeyi bilmek.
-anlatılanlara kulak vermek. Kulakları tıkamamak bilinen doğrular üzerinde. Acaba karşımdaki kişi bana ne anlatmak istiyor diyebilmek. Haklılık payı olup olmadığını değerlendirebilmek.
Bunları yapabilmek, hiç değilse birazını. dört dörtlük yapabilmek zor. Ve bu yüzden bu insanlar diğerlerinden ayrılıyor ve göze çarpıyor hemen.