"Islak yorgun geldim, dargın kırgın derdim
Sana topladığım çiçekleri
Sensiz bensiz kaldım, bağırmayı cesaret sandım
Dilime esir heceleri
Oysa ben ben olabilseydim, düşerdim uçurumuna
Yaralanmak aşk olurdu...
içim dışıma döndüğü an,biterdi kandırmalar
Gülmenin adı aşk olurdu
şimdi sen de yoksun hiç farketmez
ben yine aynı ben..
acının şekli farklı hiç farketmez
ben yine kaybeden... "
Senaryo: Ali Deniz Şensöz, Şahika Eraslan
Kamera: Ali Deniz Şensöz
Kurgu: Ali Deniz Şensöz
Konu: Ödev olarak hazırlaması gereken kısa film için bir türlü fikir bulamayan Ali'nin üç günü.
kullanan kişiye göre farklı izlenimler verebilecek önemsizlik ifadesi. rahat ve uzlaşmacı insanlar için adeta bir hayat düsturudur "fark etmez". sorunları çözer, kapıları aralar. anlamsız tartışmaların kabileler arası savaşa dönüşmeden sonlanmasını sağlar. karar vermekten yoksun ve tercih yapamayan insan evlatları için ise bir geçiştirme, kaçış yoludur. **
mersin idman yurdunun taraftarlarının deplasmana giderken yaptığı anlamlı bir bestedir daha sonrasında yapılan kontralarla başka anlamlar yüklenmiştir.
nefret edilesi bir cevap şekli. sorduğu sorulara hep bu şekilde cevap alan kişinin, soru sormamasına yada kendi sorusuna kendisinin cevap vermesi gerektiğini öğreten kelime.
muallakta kalınan durumlar için söylenir. çok sinir bir sözdür. netlik yoktur.
- ne içersin?
- fark etmez.
(nasıl fark etmez yahu!! kola, su, çay, kahve aynı şeyler mi? harika bi kişiliksizlik göstergesidir aslında bu söz. şunu içiceğim dersin, yoksa diğer tercihlere geçersin. fark etmez ne be?)
tercihini sorduğunuz kişilerden düşünüpte enerji harcamaya üşenen tembel beyinlilerin kullandığı laf. birde deprosyondaki intihara meyilli arkadaşlar için olanı var ama onla ilgilenmiyorum.
farklı şeyler aslında ve fark etmeli. insanın bi duruşu, fikri olmalı. aksi taktirde kendimize özgü yaşam kurabilme özgürlüğünü ancak rüyalarımızda görür, yalnızlıktan, dışlanmaktan korkan bireyler ya da toplum oluruz.