fanzin

entry43 galeri0
    43.
  1. Lise yıllarımda ben de hazırlamıştım. Ama adının fanzin olduğunu bilmiyordum. Sonra fotokopiciden 3 kopya alıp yakın arkadaşlara dağıtmıştım... Artık fanzin-manzin falan hep hikaye oldu ya... Belki resmi yoldan fanzinler derlenerek gelenek sürdürülebilir. Şöyle ki:

    Resmi yayıncılar (yayınevleri/kişiler/girişimler...vs) A4 boyutunda fanzinleri yazarlardan toplayıp derleyerek, dergi/kitap formatında yayınlayabilir. işte derginin cildi dip koçanlı yapılır. Böylece istenilen fanzin sayfası ciltten ayrılarak, tek başına da kullanılabilir.

    Tabi fanzin yazarlarının yasal sıkıntı yaratacak telifli resimler de kullanması olası. Derleyen burada teknolojiden yararlanabilir. Yapay zeka ile ilgili resmin yerine başka bir resim oluşturabilir. Ancak en doğrusu yazarları bu konuda bilgilendirmek, kullanabilecekleri eserleri kullanmalarını istemek olabilir. Zaten yapay zekanın resim fışkırttığı bu çağda kim neden resim aşırsın?

    Gerçi şu ortamda bunlarla kimse uğraşmaz ya. Hani uğraşacak olan olursa, buradan ilerleyebilir diye yazıyorum.
    0 ...
  2. 42.
  3. Tabiri caizse fakir edebiyatıdır(gülücük). Lise yıllarımda çokça basmak istediğim bir şeydi lakin hiçbir zaman çoğaltıp yayımlayamadım hep tek nüsha kaldı.
    1 ...
  4. 41.
  5. yeni yeni girmeye başladığım ve içinde kendimi mutlu hissettiğim küçük edebiyat dünyası.
    1 ...
  6. 40.
  7. kısa bir ara verdikten sonra devam edilen dergi türü.

    dikkat edilecek hususlar:

    - ne kadar profesyonel olursanız olun, grafiklerde ve çizimlerde amatör ruh katmak gerekir.
    - ne kadar kötü yazarsanız yazın, imla kurallarına dikkat etmek gerekir.

    bu kadar.
    1 ...
  8. 39.
  9. avrupa'da tabiri caizse 'kötü' ülkemizde ise 'iyi' sonuçlar veren bir oluşumdur. avrupa'da magazinseldir, türkiye'de buram buram yeraltı edebiyatı kokar. güzel örneklerinden biri için ( bkz: #25687538 )

    (çaktırmadan reklam vermek)
    2 ...
  10. 38.
  11. 37.
  12. her gencin şu sıralar merak saldığı bir tür yapılanmadır. eski edebiyatçılar böyle yapardı içgüdüsü ile dijital yayıncılıkta çığır açan batılılar bunu edebiyatlarını katarak ilerlemeye devam ederken bizler hala daha kişisel mastürbasyonlarımızdan kurtulamayıp bu tarz ucuz masaüstü yayıncılıkla uğraşıyoruz. sonunda bir şey elde edemeyince bunun hayal kırıklığını yaşıyoruz. Garibiz doğrusu.
    halbu ki yap bir site + mobil uygulama ver ismini fanZin al sana mis gibi yayıncılık anlayışı.
    zamanım olsa yapacağım fakat işten zaman bulamıyorum.
    ilgilenenler bir düşünsün.
    boşuna demesin o kağıt çıkarttığı hışırtı falan diye.
    hem yoktan yere kağıt yemeyin hem daha fazla gönüllüye ulaşın.
    1 ...
  13. 36.
  14. 35.
  15. 34.
  16. gayet güzelleri bulunabiliyor bunları. mesela http://www.avamfanzin.com
    1 ...
  17. 33.
  18. macaristan'da bedava dağıtılan versiyonu için;

    http://www.funzine.hu/
    1 ...
  19. 32.
  20. samimi ve içten, kar amacı gütmeyen, son derece saf ve edebi kısacası hazine gibidir.
    1 ...
  21. 31.
  22. metroda, otobüste okunabilecek hafif ve sağlam içerikli olanları makbul amatör dergi biçimi.
    1 ...
  23. 30.
  24. 29.
  25. 28.
  26. http://www.gscimbom.com sitesinin bir ürünü olan internet dergisi. 2 yıldır aktif olan fakat son dönemdeki yükselişiyle profesyonel dergilere taş çıkartacak kalitededir. goal.com'un işbirliği önerisi bu alanda ne kadar sivrildiğinin açık bir kanıtıdır.

    ayrıca 40. sayısı da taze taze yayımlanmıştır. okumak isteyenler için: http://www.gscimbom.com/fanzin/40/

    eski sayıları okumak isteyenler için: http://www.gscimbom.com/f...cimbom-fanzin-arsivi.html
    1 ...
  27. 27.
  28. 26.
  29. lisedeyken bi grup arkadaş hayallerimizle birlikte sunardık onu.baktık hayat hayallerle olmuyor bıraktık yakasını.
    1 ...
  30. 25.
  31. istiklal mottosu...

    fanzin, fanzin, fanzin, fanzin...
    1 ...
  32. 24.
  33. 23.
  34. Eğer yeraltı edebiyatı fanziniyse, affetmeyin, kaçırmayın alın ve okuyun. Amatörse hele, en bi 10 numara dergidir.
    3 ...
  35. 22.
  36. Türkçe'de "Fanzin" olarak kullanılan "fanzine", genelde belirli bir konu üzerine işlenen yapıtlardan (yazı, resim, fotoğraf, karikatür, vb.) oluştuğu gibi, değişik ve çeşitli konuların yapıtlarının da bir araya gelmesiyle oluşabilir. Her türlü materyal kullanılarak oluşturulabilir fanzinler. her hangi bir sınırlama, sansür yoktur. fanzin yazarı özgürdür ki bu özgürlük gerçek anlamda bir özgürlüktür. elindeki kalem ve kağıt tamamen onun aklının yansımasıdır.
    80 gençliğinin yakından bildiği, takip ettiği fanzin kültürü gün geçtikçe gitgide azalmaktadır. Bunun en önemli sebebi ise teknolojinin gelişmesi ve internet gibi bir platformun gelişmesi ve yaygınlaşmasıdır. Blog, e-zine gibi elektronik yayınlar gitgide popülerleşmektedir.
    elde olan birkaç fanzin türünü ise taksim mephisto'dan çok komik fiyatlara almak mümkün.
    2 ...
  37. 21.
  38. genelde boyutu A4 kağıdının yarısı kadar olan amatör dergi. Yazarlar her zaman için takma isim kullanırlar fanzinde yazarken..
    1 ...
  39. 20.
  40. ankaralı genç bünyelerin bu konuda oldukça fazla yol katettikleri absürt, muhalif yayın çeşitidir. güncel aforizmalardan seksolojik aydınlanmalara kadar yoğun ilgi ve kaygı uyandıran bir çok konuyu ele almaktadırlar. hatta içerisinde oluşturdukları bereket tanrısı tezleri ile yeni bir oluşumun kapılarını da aralamışlardır. kendilerini kutlarım...

    (bkz: yüksek karalama)

    --spoiler--
    sözcüklerin yol açtığı karmaşadan kurtulus: etkin olarak yok edilecek olanın, ilk önce sıkıca kavranmıs olması gerekir; ufalanıp dökülen ufalanıp dökülür, ama yok edilemez...
    --spoiler--
    *
    2 ...
  41. 19.
  42. punk kültürü kendi dayanışma ve iletişim ağını da yaratmıştı. fanzinler. kültür ve sanat endüstrisine ve sisteme karşı bir tokat olan fanzinlerin varoluş nedeni yadsıma, reddetme talebi ve çağrısıdır. fanzinlerin punk eylem yaşam biçiminde oldukça önemli bir yeri vardır. (yeraltı edebiyatı) ilk punk fanzini; "sniffin' glue", punkın, "kendi-başına yap" (do-it-yourself felsefesini ortaya çıkanyordu: bir gitar üzerinde üç akorun yerleri gösterilmiş ve şu başlık atılmıştı: "işte size bir akor, işte iki tane daha, hadi şimdi gidip kendi grubunuzu kurun."

    Punklar arasında iletişim ve düşünsel ağ oluşturmasının yanısıra fanzinlerin yaptığı bir diğer önemli katkıda yıkıcı grafik tasarım estetiğini oluşturmasıydı. Çoğunluğu elle yazılan, siyah beyaz olan kaotik bir kolajla oluşturulup fotokopi ile çoğaltılan fanzinlerin sadece dış görünüşleri ile bile algıyı bozmaya, kalıplan yıkmaya yönelikti.

    Günümüzde de bu gelenek punklar arasında sürdürülmektedir, aynı zamanda internete de taşınmıştır, internette yayınlanan fanzinlere e-zine ismi takılmaktadır.
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük