fanzin

    1.
  1. amatör dergi calısmalarına verilen isim.
    8 ...
  2. 19.
  3. punk kültürü kendi dayanışma ve iletişim ağını da yaratmıştı. fanzinler. kültür ve sanat endüstrisine ve sisteme karşı bir tokat olan fanzinlerin varoluş nedeni yadsıma, reddetme talebi ve çağrısıdır. fanzinlerin punk eylem yaşam biçiminde oldukça önemli bir yeri vardır. (yeraltı edebiyatı) ilk punk fanzini; "sniffin' glue", punkın, "kendi-başına yap" (do-it-yourself felsefesini ortaya çıkanyordu: bir gitar üzerinde üç akorun yerleri gösterilmiş ve şu başlık atılmıştı: "işte size bir akor, işte iki tane daha, hadi şimdi gidip kendi grubunuzu kurun."

    Punklar arasında iletişim ve düşünsel ağ oluşturmasının yanısıra fanzinlerin yaptığı bir diğer önemli katkıda yıkıcı grafik tasarım estetiğini oluşturmasıydı. Çoğunluğu elle yazılan, siyah beyaz olan kaotik bir kolajla oluşturulup fotokopi ile çoğaltılan fanzinlerin sadece dış görünüşleri ile bile algıyı bozmaya, kalıplan yıkmaya yönelikti.

    Günümüzde de bu gelenek punklar arasında sürdürülmektedir, aynı zamanda internete de taşınmıştır, internette yayınlanan fanzinlere e-zine ismi takılmaktadır.
    4 ...
  4. 23.
  5. Eğer yeraltı edebiyatı fanziniyse, affetmeyin, kaçırmayın alın ve okuyun. Amatörse hele, en bi 10 numara dergidir.
    3 ...
  6. 12.
  7. 60 dönemi sonrası punk akımının günümüze kadar gelen en büyük meyvesi siyah beyaz fotokopi kağıtlarına uhu nun karışan kokusu günümüzde Photoshop ile (bkz: Xerox) makinasının iş birliğinden ibarettir.Sıklıkla karşı duruşa sahip oldukları gibi içlerinde farklı fikirleri barındırırlar.Popüler kültüre karşı bir duvar gibi durmaktadırlar an itibari ile yeni sayısı çıkmaya yakın fanzinler:

    (bkz: dahke) , (bkz: etilen) , (bkz: degaru) , (bkz: deplase) ve daha sayısını artırabileceğimiz birçoğu ise sessizliğin içinden çıkıverir karşımıza...

    --spoiler--
    fanzin okumazsan o senin canına okur.
    --spoiler--
    3 ...
  8. 5.
  9. 2.
  10. radikal bir durustur, genelleme icinde olmamaktir fanzin.icinden gelendir, icinden gelenle dalga gecmektir.bas kaldirmaktir.okunacak seylerin bulunabilecegi yazilar bütünüdür.
    3 ...
  11. 4.
  12. 13.
  13. fanatik ve magazin kelimelerinden oluşan, fotokopi yoluyla çoğaltılan, hazırlayanların manifestosu olma özelliğini taşıyan, düzenli hiçbir yanı olmayan basıı bir yayındır.

    yerini webzine lere bıraktı.
    2 ...
  14. 22.
  15. Türkçe'de "Fanzin" olarak kullanılan "fanzine", genelde belirli bir konu üzerine işlenen yapıtlardan (yazı, resim, fotoğraf, karikatür, vb.) oluştuğu gibi, değişik ve çeşitli konuların yapıtlarının da bir araya gelmesiyle oluşabilir. Her türlü materyal kullanılarak oluşturulabilir fanzinler. her hangi bir sınırlama, sansür yoktur. fanzin yazarı özgürdür ki bu özgürlük gerçek anlamda bir özgürlüktür. elindeki kalem ve kağıt tamamen onun aklının yansımasıdır.
    80 gençliğinin yakından bildiği, takip ettiği fanzin kültürü gün geçtikçe gitgide azalmaktadır. Bunun en önemli sebebi ise teknolojinin gelişmesi ve internet gibi bir platformun gelişmesi ve yaygınlaşmasıdır. Blog, e-zine gibi elektronik yayınlar gitgide popülerleşmektedir.
    elde olan birkaç fanzin türünü ise taksim mephisto'dan çok komik fiyatlara almak mümkün.
    2 ...
  16. 20.
  17. ankaralı genç bünyelerin bu konuda oldukça fazla yol katettikleri absürt, muhalif yayın çeşitidir. güncel aforizmalardan seksolojik aydınlanmalara kadar yoğun ilgi ve kaygı uyandıran bir çok konuyu ele almaktadırlar. hatta içerisinde oluşturdukları bereket tanrısı tezleri ile yeni bir oluşumun kapılarını da aralamışlardır. kendilerini kutlarım...

    (bkz: yüksek karalama)

    --spoiler--
    sözcüklerin yol açtığı karmaşadan kurtulus: etkin olarak yok edilecek olanın, ilk önce sıkıca kavranmıs olması gerekir; ufalanıp dökülen ufalanıp dökülür, ama yok edilemez...
    --spoiler--
    *
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük