Zeytindağı (1932),
Atatürk'ün Bana Anlattıkları (1955),
Babanız Atatürk (1955),
Çankaya (1961),
Kurtuluş (1966),
Atatürkçülük Nedir? (1966),
Atatürk Ne idi? (1968),
Bayrak (1970).
Komünizm ve kapitalizm savaşında Türk milliyetçilerine kapitalizm etrafında birleşmesini istemiştir. Ona göre Kapitalizm demek amerikancılık demekti. Amerikancılık ise hürriyet ve özgürlük. Komünizmin ise dünyaya Egemen olması için önündeki en büyük engel olarak Amerikancılık olduğu için Amerikan düşmanlığı tamamen komünizm ana propagandasıdır.
Falih Rıfkı’nın ne mütareke defteri, ne Çankaya, ne de kurtuluş adlı eserlerinde böyle bir cümleye rastlanılmaz. Tipik dinci yobaz sapıkların yalan ve iftiralarından biridir. Kendi kutsal kitabını okumayan adam falih Rıfkı Atay okuyacak ha! Hahahaa!
6'ncı Filo Atatürk'ün şerefli ordusunun misafiri olarak Türkiye'ye geliyor. Marksistler polis sopası ile sokaklardan kovulduktan sonra şehri dolaşan Amerikalı misafirler halk ile geceli gündüzlü pek iyi kaynaşıyor.
Türk milliyetçileri, eğer Atatürkçü iseniz, Amerikan hürriyetçiliğini ve insaniyetçiliğini Atatürk gibi seviniz. Bütün dünyayı boyunduruğu altına sokmak isteyen kızıl emperyalizm, karşısında tek engel gördüğü için Amerikanlık düşmanıdır ve onu yaymaya çalışıyor!
Emperyalistmiş Amerika. Emperyalizm demek, lügate göre, bir devletin bazı millet ve devletleri kendi siyasi veya ekonomik bağımlılığı altına alması demektir. Birinci bakımdan iki emperyalist var dünyada: Biri Rusya, öbürü Çin!
cemal paşa'ya hulûl etmişti falih rıfkı, daha gencecikken. elbette <<ne aptalsın, ne çirkinsin>> diyerek değil. <<sen ne büyük adamsın>> demenin türlü yolları var... Bir sürü tonu var, hulûl etme klavyesinde!
Çocukken abisinin kitaplarını karıştırırken padişahın resmini bulan, bunu okula götürüp arkadaşlarına gösterirken hocasına yakalanıp dakikalarca falakaya yatırılan, ayakları şiş vaziyette eve gidip birde babasından dayak yiyen kişi.
O zamanlar padişah resmine bakmak yasakmış. Hatta hanedan kayığı Boğazdan geçerken padişah yanlılarının "çevirin başınızı gafiller" diye halka zulüm yaptığı yıllarda çocukluk geçirmiş.
dönem yazarları arasında tartışmasız atatürke en yakın isimlerden, yakın tarihe ışık tutan değerli eserlerin sahibi.
anı türünde eserlerine çok rastlardım ilkokul ortaokul kitaplarında.
Cumhuriyet döneminin en etkin gazetecilerindendir. izmir’in kurtuluşundan sonra ATATÜRK'ün dostluğunu kazanan Falih Rıfkı Bey, özellikle Atatürk’ü yakından tanıtan anılarıyla ünlendi. (1894 – 1971, istanbul)
"Ömür otuz yıllık bir yokuş, yirmi yıl süren bir düzlük, sonrası dikliği gittikçe artan bir iniş!"
Atatürk'ün en yakınındaki isimlerden biri. Mesela Falih Rıfkı evlenme kararı aldığında Atatürk başlarda buna çok da onay vermese de daha sonra memnuniyetle karşılamış. Çankaya'da iş olduğunda arabayla Falih Rıfkı'yı alırlarmış. Ama bir gün şoför yerine Atatürk kendisi gidince eve haber yolluyor. Falih Rıfkı'nın eşine Atatürk'ün Falih Rıfkı'yı çağırdığını hizmetçi gelir söyler. O da gelenin şoför olduğunu düşünerek beklemesini söyler. Eşi kapıya çıktığında ise Atatürk'ün kendisinin bizzat beklediğini görür ve bundan mahçup olur.
(bkz: eşlerine göre ediplerimiz)