ulan, bu memlekette okumayı söken siyaset konuşuyor arkadaş. bakıyorsun 18-20'li yaşlarında, evdekiler gitse de, otuzbir çeksem diye bakan veletlerle, zengin, beyaz atlı bir enayi beni bulsun da evleneyim diye uğraşan dizikolik, elişi ören kızlar, götündeki boka bakmadan siyaset konuşuyor. ne günlere kaldık, te allaaam ya.
o öyledir; bu böyledir diye kesin yargılara varmıyorlar mı cinnet geçiresim geliyor. iyi ki elit, kültürel birikimi olan, nazik ve yakışıklı bir istanbul beyefendisiyim de, hemen kendimi toparlıyorum.
lan 2 yıllık mezunları ve hatta açıköğretim mezunları da dahil, fakülte yüzü görmemiş hamidolar siyaset konuşmasın. size mi kaldı lan memleket meseleleri? siz, ancak günde 12 saat çalışıp, gücü ve kapitali elinde bulunduranları yüceltmek için varsınız.
bırakın konuşmayı siyaset bile yaparlar. akp 2011 seçimlerindeki bazı adaylar lise mezunu imiş.
itü sözlükten bi ara okumuştum. bazıları da ortaokul mezunu imiş.
evet.
edit : misal akp istanbul 2. bölge 16. sıra adayı. kimmiş , seçilmiş mi falan bunları bilmiyorum ama.
2. edit: bu kadar nesnel bilgileri ''sorgusuz sualsiz ve körü körüne'' akp yi savunma amacınız olduğu için eksiliyorsanız canın saolsun şakirtcanlar. kusursuz değil ya lan bu akp. sizi gidi beyni yıkanmış vasat insanlar. böyle devam edin.
3. edit : chp ve mhp den de vardır belki. bilmiyorum. araştırmadım , ilgimi de çekmiyor. ehe.
bunun için fakülte değil kitap gazete okumak lazım başlık yanlış ama boş insanların siyaset konuşması denseydi katılırdım. fakülteyi okuduktan önce sonra okurken hep kitap okuyup tv de dizi değil haber izlemeliyiz.
bir zamanlar aysun kayacı "benim oyumla dağdaki çobanın oyu neden eşit?" demişti. bu söylemin bundan hiçbir farkı yok. bu ülkede yaşayan herkesin eşit vatandaş olarak konuşma hakkı vardır.
siyaset konuşmak için illa ki siyasal bilgiler fakültesi bitirmeye gerek yoktur. Bu ülkede bırak siyaset konuşmayı, türk siyasi tarihine damgasını vurmuş bir isim bülent ecevit lise mezunudur.
fakülte bitirmekle ne alakası olabilir ki bunun. üniversiteye gitmemiş ve belki gidememiş bir birey siyasete ilgi duyarak okuyarak çoğu üniversite mezunlarından daha iyi siyaset yorumu yapabilir.
siyasetin hedef kitlesi halk olduğu için, halkın her tabakasından insanın konu hakkında fikir beyan edebilmesidir. fakülte mezunu olmayan insanlar bu konudan bir bok anlamıyorsa fikirleri değersizse. o zaman seçimlerde sadece fakülte mezunları oy kullanabilirdi, a benim kaz kafalı kardeşim.
neymiş bu fakülte be anasını satayım fakülte aşaga fakülte yukarı fakülte bitirenleride görüyoruz aç geziyorlar karılarını dövüyorlar insanları böyle saçma şeylerle sınıflandırmayın ne insanlar var ilk okul mezunu 10 tane fakülte bitirmiş insanı cebinden çıkarır bukadar takıntılı olmayın arkadaşım şimdi herkes fakülte bitirir çok rahat ayık olun boş düşünmeyin .
gizli polemik başlıklarına itibar etmem demeyeyim kırıcı olur, moda deyimle takılmam.
allah rahmet eylesin sayın bülent ecevit, gazeteci, yazar, milletvekili, partisinin önce genel sekreteri, sonra genel başkanı, toprak işleyenin su kullananındır aforizması ile ünlü, ve ünlü siyasetçi, bakan, müteaddid defalar başbakan, üniversite mezunu olmuş olsaydı belki cumhurbaşkanı.
son derede normal birşeydir.
fakülte bitiren de, bitirmeyen de, hiçbir hocadan tedrisat almamış insan da siyaset konuşabilir.
siyaset konuşabilir ancak siyaset(i) konuşamaz.
onun için siyasal bilgiler, hukuk, iktisat fakültesi gibi okulların ilgili bölümlerinde az-çok mürekkep yalamış olmak gerekir.
La bi si.. diyerek başlamak isterim
Doğallığı koltuk altı kılı uzatmak sanan
Hayatı okuldan ibaret sanan
Okuyamayıp (çeşitli zorluklar yüzünden)çalışmak zorunda kalan insanları , cep telefonu kadar kolay alınabilen işletme diploması sahiplerinin kölesi zanneden 'espri yapamayan adam'ın hezeyanlarından başka bişey değildir.
Fakülte bitirenlerin her konuda konuşabileceği sonucunu çıkardığım saçma bir başlıktır. Bu devlet sadece fakülte okuyanların devleti değil, siyasi görüşlerde fakülte okuyanlara has değil. ülke topraklarında yaşayan, devletin vatandaşı olan ve özellikle oy kullanabilen herkesin siyaset ile ilgili görüşünü belirtme hakkı vardır. memleket meseleleri bu memleketten yaşayan herkesi ilgilendirir. ama doğru ama yanlış hiç farketmez. devletinin kendisini ne şartlarda yaşattığını bilmesi için fakülteye gerek yoktur.
Ha oturup siyaset konuşacağım diye deniz gezmişten 2 cümle, bir che guevera anısı, leninden girip marksist düzenden çıkıp show yapmak istiyorum dersen o başka.