sıfır faktöriyelin bire eşit olması faktöriyelin doğası gereğidir.
bir sayının faktöriyeli kendisinden önceki sayıların çarpımına eşit olduğuna göre, kendisiyle kendisinin bir eksiğinin faktöriyelinin çarpımına da eşit olacaktır.
bu durumda 1!=1*0! çıkar ki bu da sıfır faktöriyeli doğrudan doğruya bize buldurmaktadır. (bkz: buldurun be)
0 faktöriyele en iyi açıklamayı şu yorum getirmektedir : faktöriyel bir sıralama biçimidir.örneğin 3 kitabı bir rafa kaç farklı şekilde koyarız dersek 3! yani 6 şekilde koyarız.0 kitabı kaç şekilde koyarız sorusu da 1 dir.yani boş raf.buraya kadar herşey güzel mantıklı geliyor ama.1 kitabı kaç şekilde koyarız sorusu bu mantıkla boş raf artı bir kitabın olduğu şekilde 2 farklı biçimde koyuluyor.bu da yöntemin yanlışlığını gösteriyor.
Asıl sana fak ulan sen kime fak diyon yeğenim angara bebesiyiz la biz bah hele. Dedirtmeyendir.
Zamanında çok da çektirmedi aslında. Basit bir konu. A faktöriyel b, o faktöriyel bu, diye uzarda uzar. Hıh işte ben onun ta... neyse ben gideyim.evet.
latince bir kelime olup cogaltma anlaminda kullanilir.
matematikde ve dogada önemli bir konumu vardir. cesitli hesaplama metodlari (bkz: gauss) yani sira bir diyagrami analiz etmek icin de kullabilabilinir. dogadaki bazi düzenleri anlatmak icin kullanilir.
örnegin; (bkz: parmaklar). bir parmak 4 kemikten olusur. her parmagin en kücük kemigine birinci kemik diyelim. ikinci kemik birinci kemigin 2 katidir. ücüncü kemik ikinci kemigin iki katidir. dördüncü kemik de ücüncü kemigin iki katidir.
yani en büyük parmak kemigi en kücük parmak kemiginden 8 kat büyüktür.