"mutluluğun sırrını ayakları çıplak sokak çocuklarında arayın" der ünlü bir sözlük yazarı.
Fakirlik 2 türlü olur. Zenginin fakir olması hayırsız evlat. Fakirin fakir olması kuru inattır.
Belgesellerde görürsünüz afrika da ki çıplak çocukları ne kadar mutlu olduğunu her görür ve neden mutlu olamadığını düşündürür insana.
Cehalet de mutluluktur.
Cahil insan da fakir olduğu için mutludur.
Bilgi sahibi olmak fikir sahibi olmaktır. Fikir de insanı bazı değerleri düşündürme gerekliliği hissettirir. Bu da insanı mutsuz eder.
Çocukken de çok mutlu dur düşünen yaratık denilen insan. Düşünen insan mutlu olamaz. Çocuklar neden çok mutlu bunu bi düşünün.
Keşke tekrar çocuk olabilsek.
sen bu devirde çocuğuna istediğini alamayan fakir bir babanın ya da annenin hadi onu da geçtim eğitim sistemindeki götlükten dolayı çocuklara hapiseneymişcesine dayatılan ve evladını durumu yetmediğinden dolayı dershaneye gönderemeyen ebeveynin mutluluğundan mı bahsediyorsun,fakirlerin mutlu olması eskidendi çok eskiden komşunun komşusuna yardım etiği, insanların birbirine tebessüm ederken kibirlenmediği,marka kavramının oluşmadığı, gençlerin büyüklerine saygı ve anlayış gösterdiği, bir ekmek bir elmayla sabahtan akşama kadar sokaklarda topun peşinden koşan çocukların olduğu zamanlarda fakiri geç herkes mutluydu.
Çünkü ufak şeylerden bile zevk alabiliyorlar. zengin olduktan sonra her şeyi yapabileceğin için artık hayattan zevk alamazsın. Henry Ford'un oğlunun intihar mektubu güzel bir örnek olur sanırsam. Baba, hayal edip de ulaşamadığım hiçbir şey olmadı. Tüm zevkleri tattım, ne varsa önceden hazırlamışsın, hiçbirinde benim emeğim yok. Mutsuzluktan mahvoldum. Gidiyorum..!
Mutluluk göreceli ve değişken bir kavramdır. Fakirlerin mutluluk anlayışları hayellere yönelik olmaktadır. Zenginlerin ise daha somutsal beklentileri vardır.
Mesela fakir bir adam hayatin tüm engellerine rağmen hayallerinin sınırlanalmayacağı için mutluluğa erişimi kolaydır.
Zenginlerin ise böyle bir şansı yoktur. Onlar hayatin engelleriyle beraber tepetaklak olmaya çok müsayitlerdir.