fairuz dan etkilenmiş ve isimlerinde bulundurmaktan zevk almış alternatif bir müzik grubu.fairuz dan etkilenmeleri kasede yansımamış belki ama bir erkin koray etkisi sezilebiliyor.kundante adlı bir albümleri bulunuyor.seslerinin gereken yerlere ulaşmasını umar,gözlerinden öperim.
(bkz: maniak musik)
1996 yılında istanbulda kurulmuş olan rock, oryantal, funk, arabesk ve pavyon müziği türünde müzikleri harmanlayarak ortaya müthiş eserler çıkartmış olan yaptıkları müziğe maniak müzik adını veren türkiye'de benzerine pek az rastlanan müthiş müzik grubu
demir kerem atay: gitar,elektro saz,ses
taha rıza özmen: bas gitar,vokal
okan yılmaz: org,synthsizer,ses
cem tan: davul,ses
omur guray gurman: vurmalılar,vokal
şarkılarında bir çok hissi aynı anda uyandırabilen bir grup.şarkılar birden çıldırır,hiç ummadığınız bir anda durgunlaşır.
(bkz: saklambaç oynayan kaleme mum diksin)
progressive rock diyenler var yaptıkları müziğe. artık her ne ise bu müzik türünün bence fairuz'dan başka bir grup bu kadar güzel yapamaz. fairuz'a yeni başlayanlar için tavsiyem kaçma olacaktır. bence fairuz'un ruhunun en iyi anlaşılabileceği şarkı budur.
ayben ile yolları kesiştikten sonra tadında hafiften bir ekşime olduğunu hele ki dub fairuz'a kesinlikle bulaşmamamı tembihleyen arkadaşlara sahip olmamı sağlayan grup. **
youtube daki video kliplerinden birinde "mijasgerantekundanteeeee!" diye bağırırlarken sertab erenerin "zappatterekantara" diye çığırdığı şarkısını hatırlatan grup. sertab şarkının içinde "bu şarkının söyleri böyle" diye bilgi veriyodu ama onlar aynı şarkıyı aynı şekilde bi kere daha söyleyebilmişler midir? çok merak ettim**
ceza ve aybenle bir şekilde akrabalık bağlarının olmasından dolayı rapçilerle uğraşan, neredeyse tüm sülalelerinin sanatın bir dalıyla uğraştığı canım cicim grup. yerim lan!
distortion ve mağara mode ekonun iki ayrı çataldan gelip birleşip tavan yaptığı ve alaturka ezgilerin damarlarınızda sirküle olduğu bir arabesk-psychodelic rock sentezi belki de arabesk-industrial denebilecek bir albümle karşımıza çıkan,elinizi göğsünüze koyup ''eyvallah baba'' dedirtecek bir grup.
"Arabesk müzik toplumumuzun dili, kendini ifade etme biçimi.... bu su götürmez bir gerçek. Aşk acılarını, ihaneti, ölümü, özlemi kısacası hayatın kendisini anlatıyor. Arabesk 70li yıllardan bu yana, form olarak, büyük bir evrim geçirdi diyebiliriz ama etkisi hep baki, şiddeti ise ''koydu mu oturtan'' olarak kaldı, bozulmadı, bozmadı. insan faktörüne gelince de, En cool olanlarımız bile, kafası bozukken bu şarkıları dinleyip, derdine dert kattı. Hangimiz yapmadı ki? Arabeskin o acısından haz almayan adam tanımıyorum.
Günümüze gelindiğinde ise, ''manyakların müziğini yapıyoruz'' diyen Fairuz Derin Bulut 2. stüdyo albümünü arabesk konsepti ile yapma kararı alıp, arabesk tarihine yön vermiş 10 adet Ali Tekintüre bestesini yorumlamaya karar verdi. Onlar müziklerinde arabesk ögeleri hep kullandılar fakat bu tamamen, mevzunun ortasına saplanmak, yerinden anlatmak olacaktı. Amatör ruhunu hep koruyan grup, bu bağlamda plak şirketlerinde çalışan, daha önce sesini Zeki Demirkubuz'un Kader filminin bir sahnesinde fonda duyduğumuz Gonca Öncel'e birkaç şarkının vokalini emanet etti. Grup elemanlarından Kerem'in askerlik arkadaşı Serkan Döver de vokallerde yer alıyor. Kim mi bu adam? Serkan, Kerem'in askerde sesine hayran olduğu, bazı geceler onu dinleyip ağladığı yakın bir arkadaşı. Terhis olduktan sonra, teklif götürüyor, Serkan da aynen tak albümde. Amatör ruh? Evet! Albümü açtığımızda bizi, ibrahim Tatlıses'in yorumladığı Ali Tekintüre şarkısı Acı gerçekler karşılıyor. Karşılamak ki ne karşılamak.... deliyor resmen. Gonca'nın güzel sesiyle bu şarkı 10 level daha delici olmuş. Acı gerçekler haricinde Müslüm Gürses'in yorumladığı Güldür yüzümü dikkat çeken şarkılardan. Bu şarkıda da gonca'yı vokallerde dinliyoruz. Diğer parçalara kısaca bir bakalım;
1. Acı Gerçekler
2. Kalbini Mahşere Götür
3. Sen Affetsen Ben Affetmem
4. Benim için Üzülme
5. Topraktan Bedene
6. Canım Dediklerim
7. Güldür Yüzümü
8. Büyük Aşkımız
9. Seni Yakacaklar
10. Senden Vazgeçmem
Zamanında, Orhan Gencebay, Gülden Karaböcek, Müslüm Gürses gibi dev isimlerden dinlediğimiz arabesk klasiklerini bir de bu arkadaşlardan dinleyin. Asla pişman olmayacaksınız."
sınır,kural ve tarz gibi kavramları hiçe sayan bir iç güdüyle müzik yaptığı, eserlerinin temel oluşum süreci genelde doğaçlama ile başlayıp besteye bağlandığı, rock,oryantal,funk,arabesk,pavyon müziği v.b.gibi stiller tabanlaştırıp doğaçlama ile kaydetmiş müzisyen.
en büyük hayallerinin 30 kişilik bir keman orketestrasıyla çalmak olduğunu belirten grup.bayan vokalinin sesi svrisinek gibi olmasına rağmen kendini acayip sevdiren oğlanımsı bir orgcuya sahip fakat bütün bu iticiliğe karşın yaptıkları müzikle yardıran grupdur.ailcek dinlenilesi.*