cevap gelmiyorsa "seni takmıyor" şeklinde algılanabilir. bunu gören insan üzülür, kahrolur. ağır depresyon belirtisi gösterir, ilaçlar kullanır ve sonunda intihar eder.
hep merak etmişimdir, bu facebook ya da tweeter gibi dünyada geniş kitleler tarafından kullanılan sosyal medya araçlarının planlayıcıları, artık bilim dünyasının kabul ettiği internet hastalığından hiç nemalanmıyor mu? yani bu bir fırsat alanı değil mi onlar için.
en basidinden görüldü butonu. ne gerek vardı aslında değil mi. ben bu tip yapıların bireysel bazda psikolojik çözümlemeler yaparak belli aktiviteleri yayınlarına eklediklerini düşünüyorum. sübliminal mesaj gibi olmasa da sizin iradenizin dışında bir bağımlılık geliştirmeye çalışıyorlar bence.
bir düşünün, bu ''görüldü'' yazısının verdiği gereksiz evhamlarla günlerini hatta haftalarını zehir eden moronlar yok mu bu memlekette? bence çok var.
yani geldik gene sanal dünyanın ne kadar da kirli bir mecra olduğu konusuna. hadin hayırlısı.
Kısacası karşıdaki insanın sizi takıp takmadığını * gösteren yazıdır. ilk dakikalarda nerde kaldın olur. 5 dakika sonra "beni beğenmiyor musun?" olur. Yarım saat sonra ortalık çorba olur. Kendini tanıyamazsın.*
"görüldü" yazısıyla imana getirtmeyi amaçlayan zuckerberg icadıdır. zira kendisi; "senin yazdığını karşındaki görüyor ama bir de herşeyi gören var bunu hiç düşündün mü" demeye getirmektedir. *
(bkz: sözlük yazarlarından aforizmalar)