üzücü bir bilgidir muhakkak. nerde böyle sosyal paylaşım sitesi olsa biz türkiye insanları direk atlarız. çünkü kullanma amacımız farklı. kız tavlama, erkek tavlama, arkadaş edinme, boş zamanı öldürme bunlara örnektir. diğer ülkelerde bu amaçla kullanıyordur, doğrudur. fakat bizdeki izlenim ve algı çok farklıdır. işin espirisi burda.
artık insanların anasayfaları da facebook olmuşsa, caddede, sokakta, heryerde yanınızdan geçen insanların %70inden facebook kelimesini duyar olmuşsanız, arkadaşlar-dostlar arasındaki muhabbetlerin '' selam ya geçen gün senin paylaştığın bir şey vardı.. x şahsı ona yorum yapmıştı hatırladın mı..'' vs. gibi cümlelerden oluştuğuna şahit olmuşsanız.. işte burası üzülerek söylenir ki ilk 10daki türkiyedir..
''sosyal paylaşım'' cümlesinin sosyal kısmıyla değil de paylaşım kısmıyla ilgilendiğimiz için bu gidişle ilk 5'e de gireriz. bilmeyiz anlatabildik mi ?
Türk milleti ancak facede, yonjada sosyalleşir, birey olduğunun farkında olmayan, sosyal toplum bilincinden uzak insanların sosyalleşmesi de ancak sanal olabilir.
bir sosyal paylaşım sitesinde, bir kişinin 10 ve üzeri üyelik almasının sonucu olan sıralamadır. sözkonusu sıralama hotmail vs. üyeliklerde yapılsa sayının dahada katlanabileceğini düşünmek pekte zor değildir.
tek face ile yetinmeyip saçma rumuzlarla türlü türlü faceler açıp 7\24 bu sitelere hayat bağlamış karma kişilikler topluluğunun oluşturduğu sonuçtur. sosyalliği; dağda, bayırda ,tuvallette foto çekip-çektirip face de yorumlatmak sanan yurdum güzel insanı. hele hele aynada türlü şekillere girip en iyi karesini yakalayanlara bayılıyorum.