çatalla çorba içmek gibi birşeydir. yılların verdiği alışkanlıkla parmakları çıtırdarak bir dalarsın olaya, tüm duygu ve düşüncelerini net olarak aktarmanın verdiği orgazmsı hisle sigaranı yakıp şöyle bakmak istersin yazdıklarına ama o da ne? ortaya karmakarışık bi şey çıkmış.
tahminimce meslek liselerinde okuyanların, özellikle ticaret kısmındakilerin fazla zorlanmayacağı durumdur. daktilo dersleri sağolsun derim ben her f klavyeyle karşılaştığımda. *
çatalla çorba içmeye çalışmanın aksine 5 yaşımdan beri (bkz: daktilo) çok rahat Türkçe yazabildiğim tuş dizilişine sahiptir. Eğer bir insan Türkçe yazıyorsa Q klavye kullanması kadar saçma bir şey yoktur ki bütün kamu kuruluşları ve askeri dairelerde devamlı f kullanılmasının en açık sebebi budur. q klavyeyle 10 parmak yazılamaz.
şimdi biz uludağ sözlük yazarları için bir müslüman ortaya çıkıp da u klavye tasarlasa? --s a b r i o n y-- harfleri klavyenin bir bölümünde toplanırsa bu sözlükte entry yazmak için yeterli olur kanımca. bunları kullanarak sabri, ironi ve ayar kelimelerini rahatlıkla yazamıyor muyuz? eeee? geriye ne kaldı?
entry i yazip daha sonradan a lar yerine q q q q die yazdigini farkettigim entry i yazmak icin kopyala yapistir isleriyle ugrastigim insani da terleten alet.
bekara karı boşamak kolay geleceğinden ötürü f klavye kullanmayan çoğunluğun "kasmak" olarak anlayacağı, lakin "f klavye" kullanan birisi için "rahatlık" ve "hız" terimleriyle açıklanabilecek olay.
belki entry kasamazsınız ama baya kasar. 2-3 yıldır f klavye görmüşlüğüm yok q da bakmadan yazabiliyorum da bu f klavyede random bile atılmıyo amk. sonuc olarak f klavyede entry kasabilmek için ctrl+shift en mantıklısıdır.