Bizim hocada f klavye var. Ara sıra bilgisayarını kullanmam gerekiyor, valla iki satır yazı yazıncaya kadar harfleri aramaktan cinniler çevirmiş gibi oluyor ellerimi.
Ama alfabemiz ve dil yapımız bakımından en verimli klavyedir. Hatta dil-harf dizimi bakımından dünyanın en iyi klavyesi seçilmiştir. Tabi biz alışmadım o ayrı.
Türkiye için türkçe kullanım için özel olarak tasarlanmış klavye çeşitidir. Yapılan araştırmalara göre aynı türkçe metni f klavye ile yüzde 46 daha hızlı yazmak mümkün olduğu için kamu kurumlarının tümünde f klavye kullanılması zaman tasarrufu açısından önemlidir.
tuşları inanılmaz güzel dizilmiş klavyedir, biraz boş zamanınız varsa eğer direk başlayın çalışmaya f öğrendikten sonra q klavyenin ne kadar rezil olduğunu göreceksiniz. 1 günde tuşların yerini ezberledim ve 10 parmak yazmaya başladım, klavyemde ki tuşları söküp f yaptım çünkü bazen zorlanınca q ya dönmeyeyim diye, 10 gün oldu ve q klavye hızıma ulaştım evet sadece 10 gün üstelik bakmadan yazabiliyorum.
kullanımı uzun süre alışkanlık ister. ben bunlardan kullanmayalı 10 yılı geçti herhalde. Türkçe kullanım için iyidir hoştur diyebiliyorsunuz ona da eyvallah ama gerçek dünyada bunlar gerçek değil arkadaşlar.
ben sürekli olarak yazılar yazan içerik üreten biriyim ve bu nedenle hızlı yazmama yardımcı malzemelere ihtiyaç duyuyorum. farklı dillerde içeriklere ulaşıp yeri geldiğinde yazıyorum. bu nedenle qwerty düzeninde olmayan hiçbir klavye kullanışlı olmuyor. hızlı yazmaya alışmak isteyen olursa tavsiyem butterfly switches tabi mac kullanmak istemezseniz toshibada benzerini üretiyor. ilk anda alışamıyorsunuz ama biraz yazınca ne kadar mükemmel olduğunu farkediyorsunuz. tabi alışırken çat çat sesler geliyor klavyeden çünkü alışkanlık gereği daha kısa tuşlara geçince dokunmatikmiş hissi verebiliyor. hele ki mekanik lanet klavyelerden geçiş yaparsanız yedek klavyeye ihtiyacınız olur.
oyun oynamayalı çok oluyor ama hatırladığım kadarıyla oyunlarda eziyetin daniskası oluyor. kısaca f klavyeye geçiş yapmayın yaptırmayın zamanınıza yazık.