hastalık değildir veya sonradan çıkarılmış bir şey değildir, nasıl ki heteroseksüel doğmuşsak onlar da homoseksüel doğmuştur, sapkınlıkla karıştırmamak lazım, genel olarak bu yanılgıya düşüyoruz. ayrıca belirli avantajları olduğu için binlerce yıldır aktarıldığı iddia edilir, araştırmak okumak lazım, tabi her şeyden önce hoş görü olunmalıdır. yani 70'lere kadar hastalık olduğu düşünüldüğünü ona göre ilaçların veya tedaviler üzerinde çalışıldığını, sonra eşcinsellerin belirli genlerinin farklı olduğunu başka bir yerde okudum, tabi öyle bir elin parmağı kadar az olmadığı için tırnak içinde hastalığa sebep olan genin hangisi olduğu tam bulunamamıştır.
tarihini bilemicem ama şunu bilebiliyorum ki platon'un şölenini okuyan eski yunanda bunun doğal karşılandığını bilir.
Aristophanes’in bu miti aktarışına göre Zeus birgün insanlara sinirlenir ve onları ortadan ikiye ayırmaya karar verir. Bunun üzerine kadınlar, erkekler ve androgynos’lar bölünerek iki ayakları üzerinde yürüyen kadın ve erkekler halini alırlar. Bir ikili-kadının bölünmesi sonucunda doğan kadınlar ömürleri boyunca kendi eksik yarılarını arayan ve bu nedenle kadınlara aşık olan lezbiyenlere dönüşürken, bir bütün-erkeğin yarısı olan erkekler de benzer biçimde kendilerini tamamlayacak olan diğer erkeği arayan eşcinsel erkeklerdir. Kadın ve erkek cinslerini bir arada bulunduran androgynos’ların bölünmesi sonucunda ortaya çıkan erkek ve kadınlar ise kökenlerine uygun olarak karşı cinse ilgi duyarlar.
Aristophanes eşcinsel aşkın temelini dayandırdığı androgynos mitini anlatırken, bir bütün-erkekten ayrılan erkeklerin yaşadıkları aşkın en üstün varlık olan erkeği arzuladıkları için diğer aşklardan daha yüksek mertebede olduğunun altını çizer. Erkek üstün bir yaratıktır; çünkü vücut formu ve zekası gereği mükemmel ideasına en yakın varlık odur. Bu sınıflandırmalarla erkek ve kadın eşcinsellerle birlikte heteroseksüellerin de kapsandığını ancak biseksüellerin dışarıda kaldığını da gözden kaçırmamak gerekir. Öte yandan, eşcinsel aşkın doğasında yatan gerçeği, bir tümleyenini arama ve sonsuza dek yeniden birleşme arzusu şeklinde serüvenleştiren Aristophanes’in aşk’a övgüsü insanın ruhunu okşar nitelikte, şiirsel bir anlatı gibidir adeta.