Konu ile ilgili yoğun bir şekilde kafa yorulursa görülebilecek gerçektir. Şöyle ki nikah aslında bir çeşit sözleşmedir. Bu sözleşme hem tarafların birbirlerine karşı haklarını açıklar hem de gerektiğinde yargıya gitmenizi sağlar.
Kanaatimce böyle bir sözleşmeyi noter onayı ile eşcinseller de kendi aralarında yapabilir. Bu tam olarak bir evlilik sayılmasa bile yapılan sözleşme resmidir ve istenildiğinde evlilikte olduğu gibi yargıya da taşınabilir.
işte bu yüzden * eşcinsel evliliğin önünde aslında pek bir engel yoktur. Ama şimdi bana sözleşmeler yasalara ve ahlaka aykırı olamaz derseniz, size cevabım şu olacaktır: insanların aynı evi paylaşmaları, mallarına birbirlerine ortak etmelerini ve birbirlerine karşı günlük ilişkiyi konu alacak bir sözleşmenin ne tarafı ahlaka ve yasalara aykırı olabilir ki? *
vardır.
Medeni Kanunun evlenmeye ve evliliğin hükümlerine ilişkin düzenlemelerinden "evlenme başvurusu" incelendiğinde evlenme başvurusunda bulunabileceklerin yalnız kadın ve erkek olabileceğini anlayacaksınız.
Madde : "Birbiriyle evlenecek erkek ve kadın, içlerinden birinin oturduğu yer evlendirme memurluğuna birlikte başvururlar ." der.
yani Kanun koyucu ifadesinde "erkek veya kadın" dememiş, "ve " bağlacını kullanarak kadın ve erkek kısmına vurgu yapmıştır.
bence demokratik toplumlarda hiçbir şekilde yasak olmaması lazım.çünkü demokrasi demek farklı insanların bir arada kardeşçe yaşaması demektir.zaten devletin görevide herkesin eşit şartlarda yaşam sürmesini sağlamaktır.eşcinsellik bir seçim olmadığı için bu insanlarada yanlış bakmamak gerekir.