2012 yarısında gözlemlenen gelişmedir. sinsice eğitim özelleştirilmektedir. özel üniversitelerdeki kontenjan sınırları sürekli artmakta iken, devlet üniversitelerinde herhangi bir gelişme olmamaktadır.
saçmalığın daniskasıdır. yanlış hatırlamıyorsam akp bursa millet vekili eğitimin devletin sırtında bir yük olduğunu söyledi. efendim, şimdi bu adama küfretmemek, sinirlenmemek elde değil. eğitim bir toplumun geleceğidir, özgürlüğüdür ve sürekliliğidir. Allah aşkına eğitimi özelleştirip de tanzimata geri mi dönelim?
eğitimin, yetiştirilen öğrenciden çalışma yaşamında yüzdelik kesinti yoluyla finanse edilmesi sistemine gidilebilir aslında. bu kişi nerelerde öğrenciydi, şurada şurada. toplam öğrencilik süreci dikkate alınarak cebine giren her paradan %0,1'lik kesinti yapılır ve bu kesinti öğrencinin eğitim gördüğü kurumlara gün sayısı ve eğitim seviyesi gözeterek pay ettirilir. not ortalaması bu konuda etkili olmaz.
Fetöcü baskın oran destekliyordu bu fikri. Liboşlar da alkışlıyordu. Neyse ki layığını buldu.
Ah ah.
Bizi kurtaracak olan tek şey bilimsel Eğitim birliği ve fırsat eşitliği.
Geri kalan her sey pisa testinde sonunculuğa oynar.
Sosyal devlet anlayışına topyekun savaş açmak demektir. Üniversite mezunlarının sayısında akıl almaz bir düşüş kesinlikle yaşanır. Türkiye'de üniversite okumak demek zaten bir meslek sahibi olmak demek değildir, insanın kendisine az biraz çeki düzen vermesi demektir. Bunu da yok ederseniz ülkeyi teksas'a çevirirsiniz, Eğitimsizlikle beraber radikal fikirlerin önünü alamazsınız vb.
Fakat ülkede ekonomik refahı gerçekten sağlar, paranın alım gücünü önemli derecede artırırsanız, insanları rahatça bir üniversite fonu oluşturabilecek hale getirirseniz o zaman düşünülebilir.
+ iyi de hocam çocuğu 5 yıldır bu okula gönderiyoruz çarpım tablosunda sadece 2leri biliyor
- ekonomik paket kayıt yaptırmışsınız. Keşke standart yaptırsaydınız 7leri de öğrenmişti yavrumuz.
Eğitim-sağlık-güvenlik için vergi verdiğimizi sanıyordum. Ama farkettim ki biz enayi olduğumuzdan herşey için %500 vergi verir sonra beğenmeyip çakallara bir daha para veririz ve hizmet alırız.
ciddi ciddi düşünülmesi gereken,ülkenin geleceğini belirleyecek olan özelleştirmedir.
devlet okullarında verilen eğitim ortadadır. özel okulların kalitesi de. bunu geçen Davos'a katılan Mehmet şimşek de dile getirmiştir.
hemen akla " zenginler okuyacak, fakirler ne olacak? " sorusu gelebilir. ancak eğitim tamamen özelleştiğinde açılacak bir çok özel eğitim kurumu rekabetten dolayı ücretleri düşürecek. bu rekabet hem okulların yıllık ücretlerine hem de eğitimin kaliteli olmasında etkili olacaktır. bunun yanında gelişmiş burs imkanlarıyla da maddi durumu yetersiz öğrenciler okula gidebilir.
devlet okullarında böyle bir rekabet ortamı olmadığından kalite hiç bir zaman yakalanamaz. beğensek de beğenmesek de farklı alanlarda bir çok başarı bu rekabet ortamı sayesinde gelmiştir.