eğitim seviyesini yükseltmek için hükümetimiz elinden gelenin en iyisini yapmaktadır.
özellikle son açılan nevşehir - merkez recep tayyip erdoğan fen ve sosyal bilimler proje anadolu imam hatip lisesi(tam adı bu) ülkemizdeki özel e-5 üniversiteleri için önemli bir kaynak oluşturmuştur.
Yönetenlerle doğru orantılıdır. Biri diplomasız, öteki yumuşak g'yi tanımaz, teknolojiye çok takılmayın kafayı yersiniz, kullanın gitsin der. Daha daha Ötekileri de başkası saysın, yoruldum.
şimdiden sonra kolay kolay düzelmez zira nesil böyle gelişti.
aslında durum oldukça basit. kimse görevini yapmak istemiyor çünkü kimse işini sevmiyor. hayat boyu çalışmak istiyorsanız sevdiğiniz işi yapın demiştir Sokrat.
eğitim sisteminin görevlileri gönüllü olduklarından değil para, puan eksikliği vb. nedenlerle öğretmen, bakanlıkta uzman... oluyorlar. dolayısıyla işi yapmış olmak için yaparak katma değer üretmiyen tek tip kişilikler üretmeyi tercih ediyorlar. gelişimi arzulayan yok. haliyle kaliteye dair talep yok ki arz olsun.
akepeliler yaptırdıkları anketlerde en az eğitimi alanların en yüksek oranda kendilerine oy verdiğini gördüler ve eğitimi özelleştirip devlet okullarına yatırımı da azalttılar da ondan.
eğitim, bireyin nasıl bir yaşamı olacağını belirleyen etmenlerin başında gelir. daha yüksek eğitim düzeyi, daha yüksek gelir ve daha sağlıklı bir yaşam için büyük önem taşır. hem kişisel gelişim hem de toplumun yararı açısından, eğitimin temel amacı bireylerin gelişme potansiyellerini olabilecek en üst noktaya taşımak olmalıdır.
okullulaşma konusunda sıkıntıların yaşanmakta olduğu ortaöğretimde devamsızlığın da ciddi bir sorun olarak öne çıkması, bu düzeydeki eğitimin kalitesi ve öğrencilerin okuldan gerekli donanımı alıp almadıkları konusunda soru işaretleri doğuruyor.
eğitimcilerin kalitesinin düşük olmasıyla alakalı bir durum fakat bundan daha alakalı olan şey ise her müteahhitin bir sonraki başarı basamağı özel okul açmak olması işte bununla tamamen alakalı.
Almanya'da öğrencilere lise son sınıfta çarpanlara ayırma sorulurken bize hayatımızda büyük bir çoğunluğumuzun kullanmayacağı; türev, integral, limit, logaritma gibi saçma konular öğretiliyor. Kısacası öğrenciyi kitap üstünde uzaya çıkarmak...
ülke komple düşük. varsayalım bir köydesiniz o köyde sadece ilkokul varsa başka yere gitmeden bir mühendis çıkması beklenmez. köyün en bilgesinin öğreteceği şey bir yere kadar.
önüne gelenin öğretmen olması ve ezbere dayalı eğitim sisteminin olmasından kaynaklanıyor. liselerde eğitim namına hiç bir şey yok. hocalar tahtaya özet yazar ya ödev verir. bir konu işleniyor ertesi gün farklı konuya geçiliyor bu sefer diğeri unutuluyor. sorun çok ama en bariz olanı dediğim gibi ezberci sistem.