genellikle kırsal kesimden gelen, diğer fakültelerdeki öğrencilere göre daha alt ekonomik düzeye sahip öğrencilerdir.* üniversitesine göre değişim gösterse de, duyarlı ve hassas olmaları, rahat bölümlerde okumaları onları en çok siyasetle ilgilenen, eylemlere katılan öğrenciler yapar. ancak devlet memuru olunca durulurlar. eğitimin tanımını çok iyi yapmasındansa - ki genel geçer, kabul görmüş bir tanım yoktur - mezun olduktan sonra kaliteli eğitim vermesi tercih edilir.
bir zamanlar içinde bulunduğum,şimdi hasretle andığım samimiş dostlukların mimarı olabilen, ne olduğunu bilen ,ne olacağını bildiği için orada olan öğrenci grubudur.
ülkemizde eğitim fakültesinin mühendislik, doktorluktan sonra gelmesi çok anlamsız ve faydasız bir şey. en iyiler doktor olup çürürken orta seviye öğrenciler öğretmen oluyor. Orta seviye bir öğretmen ne kadar çabalasa da bir öğrenciye belli şeyler katacak ve yeni nesil de niteliksiz olacak. Yapılması gereken öğretmenlerin maaşlarını arttırıp, işlerini garantileyip nitelikli öğrencileri eğitim fakültelerine yönlendirmektir. Nitelikli nesiller için bu şart.
malesef ki her gün daha kötüye giden fakültenin öğrencileridir. eğitim fakültesi öğrencisi olarak geleceğin öğretmenlerini görerek öğrenciler için üzülüyorum.
vakitlerinin çok boş olduğundan dolayı bir kısmı terör örgütlerinin kancasina takılır. beyinleri yıkanıp hasbelkadar birşekilde atanırlarsa atandıkları yerdeki öğrencilerede kendi ideolojilerini aşılamaya çalişirlar.