Bırakın 1 metre yakınlaşmayı, eliptik yörüngesi nedeniyle yıl içinde Dünya Güneşe birkaç milyon kilometre yakınlaşır ve tekrar uzaklaşır. Her yıl kış mevsiminin başlangıcında Güneşe uzaklığımız 147.500.000 kilometre iken, yaz başlarken 152.500.000 kilometredir. Aradaki fark tam 5 milyon kilometredir. Tam olarak anlamayanlar için, bu uzaklık, iddia edilen 1 metrenin tam 5.000.000.000 (5 milyar) katıdır! Hassas ayarlar olduğu doğrudur ama lütfen böyle asılsız iddialar ortaya atmayalım.
doğru önermedir. gördüğünüz üzere samanyolu galaksisi haritası aşağıdadır. bir cetvel alın ve dünya ile güneşe paralel koyun 1 cm yakınlaştırın ( muhtelemen bizim güneşimizden uzakalaşcağız ama olsun ) sonra bakın yanıyor muyuz ? Allah bilir nerelere gidecek dünyamız.
"1 cm de uzak olsak buza dönerdik" diye devam eden dindar yani afedersiniz yobazların tanrının olduğunu gösterdikleri hayali bir delildir. dünyanın yıl boyunca güneşle arasındaki mesafenin hep aynı kaldığını sanan mal beyanıdır
"1 cm de uzak olsak buza dönerdik" diye devam eden dindar yani afedersiniz yobazların tanrının olduğunu gösterdikleri hayali bir delildir. dünyanın yıl boyunca güneşle arasındaki mesafenin hep aynı kaldığını sanan mal beyanıdır
tüm yıldızlar git gide büyür ve ısıları artar. yani bu saçma ve komik iddaa gerçek olsaydı çoktan yanıp kül olmamız gerekirdi... ne sikindirik beyinler var bu dünyada ya... beyin değil bok çuvalı resmen...
Şimdi ben aşağı yukarı 60 cm zıplayabiliyorum. Ulan benden uzun adamlar da var onlar da yanmıyor. O öyle bir santim değil sanırsam. Böyle hesap olmaz arkadaşlar.
dünyanın güneş çevresinde kusursuz bir daire çizdiğini sanan ökkeş saçmalaması.
dünyanın güneşe en yakın olduğu an ocak ayı'nın başlarına tekabül eder ve adına perihelion denir. en uzak olduğu an ise temmuz ayı''nın başlarında yaşanan ve adına aphelion denen andır.
herhalde doğrusu milyarlarca yıl önce güneşe bir cm daha yakın olsak yanardık olan söz. kütle çekim kuvveti ile alakalı bir durum. (bkz: dört temel kuvvet)
düzeltme: o kadar büyük kütleleri düşününce 1cm ne yahu diyetek yanıldığımı kabul ettiğim önerme.
astronomide bir astronomik birim dünyanın güneşe olan uzaklığıdır ve 150 milyon kilometredir.
habitat zone denilen yaşanabilir bölge ise, bir gezegenin, diğer koşulları da taşımak kaydıyla yaşam barındırabilmesi için, güneşe ne yanacak kadar yakın ne de donacak kadar uzak olmadığı bölgedir.
bu bölge son derece dardır ve güneş sistemimiz için 1.004 ABden 0.958 ABe aralığına değişen bir bölgedir.
bunun anlamı, dünyada hayatın olması için dünyanın güneşe 143.700.000 km'den fazla yakın olmaması ve 150.600.000 km'den fazla uzak olmaması gereğidir.
aradaki 6.900.000 km'lik bant bir gezegende yaşam olması için bulunabileceği dar banttır.
bu da 690 milyar cm'dir. yani bir cm'den bir şey olmaz.
dünya döndüğünde bir tarafı zaten yaklaşıyor diğer tarafı uzaklaşıyor. değil santim kilometrelerce yaklaşıp uzaklaşıyor hem de. sizin gibi beyinsizlere beyin nakli yapmak lazım aq. fantezi ve masallara inanmaktan içleri çürümüş.
dünya güneş yörüngesinde elips şeklinde bir yol izler ve bu yakınlaşma ve uzaklaşma gibi durumları ortaya çıkarabilir.
yaradanın çizdiği sınırları 1 santimetre ile izahat ise cehalettir. 1 cm çok büyük bir ölçüdür ve ışık hızı ile hareket eden kütlesi olmayan bir ölçekten bu hale gelmesinde nice örneklemeler yapılabilir.
Yörünge çevresinde dünyanın dönüş sürecinde yerkürenin herhangi bir noktasının güneşe olan uzaklığı sabitkalmadığı için itimatım olmayan bir önermedir.