ezanı duymayan yalın ın sahnede taşlanması

entry39 galeri0
    26.
  1. boyle insanlarla aynı havayı solumak zorundayım. namaza durcaklarına sahneyı taşlamayı tercih etmişler. bak bak olaya bak. yazık ama onlara cahillik çok kötü bir şey.
    0 ...
  2. 27.
  3. mozart'ı duymamış imamın uşakları,
    sormuş sesli midur, sessiz mu?
    taş çatlasa üç desibel çatlayi,
    memlekette insan erezyonu
    0 ...
  4. 28.
  5. Duyup duymamasının bir önemi yok. Dinlediğim bir şarkıcı değil ama eğer konserine geldiysen ne zaman şarkı söyleyip söylemeyeceğine sen karar veremezsin. O kadar müminsen konserde ne işin var gitseydin camiye.
    0 ...
  6. 29.
  7. Çok konsere gittim ezan okununca hiç şarkıyı kesmediler. Yani sadecr yalın a özgü bir şey değil. O konsere gittiysen ezanı duymayacağını bilmen lazım. Namazında niyazında isen zaten konsere gelme kimseyi de mağdur etme.

    Hadi şimdi dağılın.
    1 ...
  8. 30.
  9. (bkz: din bahane taşlama şahane) zihniyetinin eseridir.

    hayır yalının duymadığı ezanı konserin ortasında izleyici nasıl duymuş?
    1 ...
  10. 31.
  11. 32.
  12. içlerindeki günahkarlığı allah ile pazarlığa girerek sevap ile dengelemeye çalışan kitlenin şaşırtıcı olmayan eylemi.
    "namaz kılmıyorum, her siki yiyorum ama ezanı duymayanı da taşlarım ordan kestiğini burdan ver" bilinçaltlı bir durum.
    2 ...
  13. 33.
  14. 34.
  15. Ezan okunurken, müzik susar, ses kesilir, sükunete geçilir laflarının nereden gelmiş olabileceğini neden böyle gerekliliklerin hasıl olmuş olabileceğini bir kere bile düşünmeyen hayatı sorgulamadan yaşayan sürünün yaklaşımıdır.

    Efendim eskiden ezan, yani taa en başlarda, Bilal Habeşi tarafından okunduğunda, demirci demir dövmeyi bırakır, çığırtkan bağırmayı bırakır vs. herkes sessizlik oluşturmaya özen gösterirmiş. Neden? O dönem ezan tek bir insan tarafından çıplak sesle okunduğu için.

    Ezana saygı meselesi, inançlı kimselerin ezanı duyabilme hakkına saygıdan kaynaklı olarak gelişmiştir, Zira henüz Müslümanlığa geçen ve dinlerini yeni öğrenen insanlar için 5 vakit algısının oluşması, saatin dahi olmadığı bir ortamda zor olduğu için, ezanın duyulmasına gösterilen gayret oldukça anlaşılırdır.

    O dönem böyle kayıttı albümdü şuydu buydu zaten yok ama velev ki bir sokak şarkıcısı vardı diyelim o da sokakta şarkı söylüyordu diyelim, ezanı duyunca susması, "ezan okunuyor susup saygı göstereyim" diye değil, "ezan okunuyor, susayım da namaz kılmak isteyen Müslüman insanlar ezanın okunduğunu duysun, ibadet etmek isteyenler ibadet vaktinin geldiğini anlasın" düşüncesiyle gerçekleşen bir eylemdir. yani anlayacağınız, insanın, insana gösterdiği saygıyı simgelemektedir bu durum. Ezan okunurken müziği kapatmak, sessiz olmak, ezanı bastıracak şekilde gürültüden kaçınmak, ezana saygıdan değildir, ezanın duyulabilmesi ve ibadet etmek isteyen insanların ibadet vaktinin geldiğini anlayabilmesi içindir.

    Bu mantıkla günümüze geldiğimiz zaman, gelişen teknoloji, saatler, buradaki sesi yedi kat öteye ileten hoparlörler, megafonlar, ezan vakti geldiğinde kendi kendine ezan okumaya başlayan bilgisayar, akıllı telefon ve tablet uygulamaları, ezan saatlerini hatırlamak için alarm koyabilme imkanları hasılı ezanı istediğiniz gibi duyabileceğiniz ve ibadet vaktinizi kaçırmayacağınız onca olanak varken, "ezana saygı" için şarkı susmalıdır diyorsanız, siz bir şeyleri yanlış biliyorsunuz demektir. Eskiden insanların diğer insanların ibadet haklarına duyduğu saygıdan dolayı başlattıkları eylem, bugün bazı insanların bazı insanlara saygısızlık yapıp taşlamalarına kadar varmıştır.
    1 ...
  16. 35.
  17. doğru olandır. herkes haddini bilecek sizlere fazla yüz verdik.
    1 ...
  18. 36.
  19. rte ile sahneye çıksa ezan bir saat geç okunurdu. adi, şerefsizler yalın'ı taşlamazlardı.
    3 ...
  20. 37.
  21. yalın da ne yapsın kendisine müslüman derler diye utanmış.
    0 ...
  22. 38.
  23. 39.
© 2025 uludağ sözlük