benim de katıldığım görüştür, camiler dolur taşar mı bilmem ama toplumun diğer kesimlerinden de eskisine göre daha fazla rağbet göreceğine eminim. başka bir dilde ezan ve ibadet, özellikle de tarihte ve bugün türkleri her fırsatta arkadan vurmaya meyilli arapların lisanında olması hem halkın büyük bölümünü irrite ediyor hem de insanlar ne için ibadet ettiğini bilmiyor anlamıyor...
ha din uleması ibadetin türkçe olmasını istemiyor, (boşuna islamda ruhban sınıfı yoktur demeyin, diyanet niçin var o zaman, bütçeden milyarlarca lira harcanıyor, din görevlilerinin maaşları ve harcamaları için, herkes imamlık yapabiliyorsa kaldır o zaman diyaneti) ulemanın bunu istememelerinin de sebebi basit: insan egosu ve iktidar duygusu. biz arapça biliyoruz, siz anlamazsınız biz size işin doğrusunu anlatırız, siz sadece ezberleyin gibi içi boş bir anlayış. bunun sonucunda da ülkede din ve ibadet, insan tabiatının güzelliğinden ve iyi insan olmak gayretinden uzaklaşıp, bazı arap mezheplerinin ritüel ve davranış şekillerine hapsedilmiş durumdadır günümüzde.
dolup taşar kısmına bi şey diyemem ama insanlar sabah ezanından çok etkilenirler ama içinde namaz uykudan hayırlıdır lafının geçtiğini bilmez çoğu kişi ama ezan türkçe olsa o uyku sersemliğinde o lafı işitse eminim en azından sabah namazını kılar, yahu kardeşim ezan bi çağrıdır namaza davettir anlamını bilmediğin şey seni gerçekten etkilemeyebilir ama anladığın dilde etkiler, madem illa arapça olacak o zaman sende ettiğin duaları arapça et yani bana şunu ver allahım derken arapça konuş.
birileri 12 sene okundu millet cumaya gitmedi demiş peki soruyorum o kişi ve onun gibi düşünenlere, sen namazda okuduğun surenin anlamını, ezanların ve selanın anlamını biliyomusun.