ezanı hangi dilde okursak camiye geleceksin

    6.
  1. .
  2. "sen arapça okunuyor diye mi gidiyorsun?" diye cevap verilebilir.
    3 ...
  3. 13.
  4. saçma sapan tartışmadır.
    öcalan'ın ev hapsi gündeme taşınırken, türkiye anayasasından türk ismi çıkarılırken ve türkiye etnik merkezli bir federasyona sürüklenirken sözlük yazarlarının körüklememesi gereken tartışmadır.
    enerjimizi çok yanlış yerlerde harcıyoruz, çok.
    1 ...
  5. 3.
  6. aklı ve inancı her dili çözebilecek kadar gelişmiş olan kişiye asla sorulmayacak sorudur.

    o ezanı duymadan da yapar ibadetini çünkü.
    1 ...
  7. 8.
  8. Ezan sonradan ortaya çıkmış namaz vaktinin geldiğinin duyurulması için yapılmıştır. En başta ki tartışmalarda çan gibi alternatifler konuşulmuş fakat diğer dinlerin uyarma şekliyle örtüştüğünden dolayı kabul edilmemiştir. Daha sonra ezan ortaya çıkmıştır. Hangi dilde olursun bir uyarıcı olduğu için bunun tartışılmasının pek önemi yoktur. Her yerde arapça okunmasının tek faydası evrensel özellik kazanmış ezanın tüm müslümanlar için ezan okunan ülkelerde ezanı kolay anlamalarıdır. Her ülkede kendi dilinden okunmasında ise sadece bu zorlukla karşılaşacağını düşünüyorum ki bu zaten o kadar düşünülecek birşey de değil. Zaten ibadetini yapacak adam bi şekilde nerde olursa olsun onu bir şekilde gerçekleştirir.
    1 ...
  9. 7.
  10. ateistciklerin sadece karalamak için yaptıkları eylemlerden biri.
    3 ...
  11. 13.
  12. 10.
  13. Araplar düzgün insanlar olsalardı kuran-ı kerim o coğrafyada olmazdı. müslümanlık eğitici ve düzeltici bir dindir, demekki bu adamlar düzgün değillerdi. kullanılan dilin ne önemi var kalben ifşa ettikten sonra imanını, ben isterim ülkemde türkçe okunsun ezanlar ama arapça diye imanımızdan uzaklaşacak halimiz de yok kimsenin kimseyi savunmasına da gerek yok araplıkla müslümanlığı aynı kefeye koyanlar yobaz zihniyetteki insanlardır. müslümanlık evrensel bir dindir. her dilde her şekilde ezanla çağrı yapılabilinir. dili putlaştırmak dine yapılan en büyük saygısızlıktır.
    0 ...
  14. 4.
  15. 1.
© 2025 uludağ sözlük