filmde ki ispayol karakteri süper olmuş gerçekten. hele zehirli mantar yiyip kafayı bulup da söyledikleri flamenko gerçekten muhteşemdi. özge borak ile ata demirer' in ayrıldıkları sahne göz yaşlarıyla izlenilesidir. güzel film efendim.
yarmış filmdir. çok çok beğendim. seneryosu ilkinden daha yaratıcıydı ve ilkine göre daha komikti sanki. ilkini hatırlatmak amacıyla çoğu karakterin maceraları yeniden verilmiş. gayet başarılıydı.
her açıdan mükemmel film olmuştur. yarılmadık hiç bir sahnede ama gerekte yoktu. klişemi de yazayım gerçekten sıcacık bir filmdi. ve 2'de bitmesi de en güzeli olmuş. tadını aldık, doyduk ve bitti.
özge borak. sen ne güzel ablamızsın özge borak. böyle ideal eş adayı, güzelcik bir şey. böyle güzel gülen, güzel konuşan mükemmel bir yaratık. neyse bunu bitireyim yok susmayacağım.
herkesin yazdığı gibi filmin yıldızı salih kalyon oldu. en çok onun esprilerine güldüm, en çok o kopardı bizi. ne de güzel yaptı.
büyük beklentiler içinde gidilmezse son derece tatmin edici başarılı bir film..bittiğinde ''iyi oldu lan şöyle kafamız dağıldı.'' gibi bir his bırakacak içinizde.
genel amaç olarak izleyici güldürmeyi amaç edinmiş bu amacı gerçekleştirebilmek için romantizm ve komedi karışımı olmuş. kısacası romantik-komedi olmuş.
bittikten sonra verdiğim para helal olsun dememe vesile olan, türk insanının küfürsüz bir komedi filmine olan özlemini dindirecek, sımsıcak ve bizden bir film, müzikler güzel, oyunculuk daha da güzel.
ata demirer'in oldukça başarılı oynadığı, özge borak'ın kendine hayran bıraktığı, aptal izleyicilerle beraber izlenmemesi gereken çünkü insanda "buna mı güldüler lan?" ifadesi yaratan, eyvah eyvah serisinin ikincisi.
kapıları kilitli olan sinema salonunda; beyaz show'a çıkan demet akbağ'ın performansının sonuna kadar izlemek zorunda kalmak ve ayakta kalan seyircilerin filmi, "bari para verdik kapılar açılana kadar filmi izleyelimde köküne kadar eğlenelim" ifadesi ayrı bir yardırmış, koparmıştır.
--- spoiler ---
dondurmam kaymak ile başlayan (en dikkat çeken) bu furya yerini güzel eserlere bırakıyor gibi. en azından maskeli beşler ve aynı kadronun benzer birçok filmi kıvamında saçma sapan bir furya gitmiyor ve mehmet ali erbil artık bu tür filmlerde oynamıyor. bu (kendi adıma) iyi bir artı.
ata demirer'in kendi stand-up gösterisinde ele aldığı "trakya" filmde de gayet güzel işlenmiş, çanakkale'i ve çanakkale insanını görüp, tanımış biri olarak tüm diyalogların ve tepkilerin çok iyi işlendiğini söylemek mümkündür. ege'de muğla, bodrum gibi trakya insanının da sıcaklığını en iyi şekilde yansıtmışlar. tabi ki, esprilerin de işlenişi ve olayların doğaçlama gibi gösterilmesi gayet hoş olmuş.
beğenilen birinci filmin devamı niteliğinde çekilen ikinci filmler ilki kadar tat vermez genelde. tabi bütün genellemeler gibi bu da yanlış olabilir. swh
eyvah eyvah 2'nin bu konuda iyi yönde eleştiri alabileceğini düşünüyorum. tabi 3 ve 4 ile devam edilmemesinden yanayım.
ismi değişerek başka bir isimde devam edilebilir ama bunu seri haline getirmek pek iyi olmaz diye düşünüyorum.
izleyenleri kendine bağlayan güzel hadiselerden birisi de karakterlerin samimi olması ve başrol oyuncusunun üzerine espriler yapılabilmesi ve mütevazilik. klişe olarak her başrol oyuncusu erkek ya da kadın "kahraman" rolünü üstlenmek zorundadır ama eyvah eyvah filminde bu yok. ata sıradanlığı ve çaresizliği ile daha samimi bir karakter yaratmış. bu daha akla yatkın, daha içten olmuş en azından.
küfürsüz güldürmüşler demeyeni sıra dayağına çekiyorlarmış benden söylemesi. *
filme yorum yazayım ama önce bakayım ne yazmışlar diye bir okudum ki ne göreyim bizim entel izleyicilerimiz, salon şuna da güldü buna da güldü, oraya gülünmez buraya gülünmez diyerekten izleyiciye akıl veriyor. bre aymaz senin güldüğün yere gülüp senin ağladığın yere ağlamak zorunda mı millet, ne kendisine komik gelmişse ona gülmüş. dünyayı kurtaran adamın oğlu dahil türk filmi olupta gitmediğim film kalmayan ben, aldım yanıma en yakınlarımı gittim güldüm geldim. küfürsüz de güldürülebiliyormuş dedim miydi?
harika olmuş hocam gidin izleyin, bu filmle şunu anladım ki biz türk filmlerine para verirsek onlar iyi işler yapacaklar. bu eyyvah eyvah serisi de bunun en güzel örneği. al sana sımsıcak bir türk toplumu, filmi izleyenler la yok bizim ülkede böyle insanlar diyebilir mi? şarkıcı firuzan bir demet akalın hande yener ne bileyim bir gülşen kırması değil mi? hüseyin badem hangi trakyalıdan farklı, müjgan bildiğin asker kızı. güzel bir 2 saat geçireyim diyenler gitsin izlesin *.
insanı gülmekten karın ağrısına sokan film. yok abartı falan yok hani izlediğim salonda herkes çekinmeden kahkalarla güldü film sayesinde. çanakkale'nin ayrı bir güzelliği vardı filmde, oyunculuk tek kelimeyle harikaydı. olumlu olan yanıda her yaştan insanın izleyebilmesi ve küfür olmadanda insanları şahane biçimde güldürebilmesidir. emeği geçen herkesin eline sağlık.
ilki kadar güzel , komik eğlenceli, sıkmayan film. ne küfür var ne sevişme ailecek her yaş seviyesinin gülebileceği bir film. gözünüzü perdeden bir an olsun kaçıramıyorsunuz.
tekrar tekrar gidilip tekrar tekrar güldürecek kadar kaliteli esprileri olan mükemmel bir film olmuş son yılların en iyisi.
çanakkale mi bana bir kez daha sevdiren ve değerini anlamama sebep olan muhteşem bir filmdir...ve ata demirer in bir kez daha küfürsüz komedinin nasıl olduğunu gösterdiği, her saniyesinde güldüğüm yeri geldiğinde ağladığım bir film olmuş. devamı gelse çok memnun olurum aslında ama bu şekildede tadında kalmış film. hoştu,güzeldi hatta ilkini aratmadı bile...çok gülmenin yanında hatta filmin sonunda oynadık bile.
hoş bir seda gibiydi, tadı damaklarda. belki bundan bir 10 sene sonra daha hatırlayıp hoş bir gülümseme bırakacak.
not: yanlış anlaşılmaktan korkuyorum. filmi çok fazla beğendim. tıkı neşeli günler tadında yahut gülen gözler. izleyince yaran kahkaha attıran ama tüm film boyunca hoş bir gülümseme tutan.
birbirlerine kavuşmak isteyen sevgili olması, öyle yada böyle iyi biteceğinin bilinmesi ve senaryonun birinci filmden sonra kasarak çıkması filmi biraz klasik türk filmine benzetmiş. ama onun dışında gayetgüzel, keyifli bir 2 saat vaadediyor film. ayrıca özge borak çok tatlı lan.