schengen vizem olmasına rağmen zamanım olmadığı için gidip göremediğim güzellik.
önünde siyah beyaz bi fotoğraf çektirip kapak fotoğrafı yapıcaktım oysaki, benim hayattaki tek amacım buydu oysaki..
ikinci dünya savaşı öncesi; patlak vereceği anlaşılan hava saldırılarını haber alan fransızların, bu kule önünde tahkimat, tatbikat ve bomba sığınakları yaptıkları bilinmektedir. ayrıca; bu alan yakınlarda yaşayan halkın, gaz maskesi takması zorunlu kılınmıştı. ondadır ki; ne bu bahsini ettiğimiz kule ne çevresindeki tarih eserlerden bir teki dahi zara görmemiş, günümüze değin başarı ile muhafaza edilmiştir.
başlangıçta eyfel, onu bir utanç lekesi olarak gören Paris halkının tepkisini de çekmiştir. Bazı sanatçılar devasa bir sokak lambasına benzetirken, bir fabrika bacası gibi Paris'in görsel itibarını zedeleyeceğini ileri sürmüşlerdir. Böylelikle devrin sanatçı ve edebiyatçı çevresinde bir kampanya başlatılmış, bu kampanya süresince ünlü sanatçıların imzaladığı bildiriler dağıtılmıştır. Bugün ise Eyfel Kulesi, Dünya'nın en güzel mimari yapılarından biri olarak kabul edilir. Parisliler onu Demir Bayan olarak adlandırırlar. ilk başlarda Eiffel, Kule'ye sadece 20 yıl için müsaade almıştı. Dolayısıyla, 1909 yılında kulenin sökülmesi gerekiyordu. Ancak kule, iletişim için çok uygun yüksekliğe ulaştığından ve yeni yüzyılda Atlantik ötesi haberleşmeye imkân tanıdığından, kalmasına izin verildi.
Boktan bir fuarın giriş kapısı olarak inşa edilmişken, Dünya'nın en önemli sembollerinden biri haline gelmiş ve günümüzde yıllık 7 milyonu aşkın ziyaretçisi ile Dünya'nın en çok para basan yapılarındandır.
Ankara'nın sağına soluna kapı dikenlere ders olsun.
1887 yılında, gustavo eiffel tarafından inşa edilmiştir. yaz aylarında ısıl genleşme sebebiyle 15 cm yükselmektedir. üzerine 72 tane fransız bilim adamının imzası işlenmiştir.