--spoiler--
4- Hangi irade bu mahlukatı başka mahluklara dönüştürmektedir? Bir yere ceketinizi assanız 1 milyon Yıl geçse o ceket bir sincaba dönüşür mü?
--spoiler--
böyle bir soru soran einsteinı ciddiye alıp cevap verilmesi bile bence başlı başına evrimin kanıtı ama neyse. beyni olmadan fikri olan canlı da görmedik demeyiz.
Bilim dünyasında evrim tartışması yoktur, tüm biyoloji, sağlık, ilaç endüstrisi ve pek çok endüstri onunla çalışır. Dincilerin tek yaptığı kendi saplantilarina söz edemediği için burada kendi halinde insanları darlamak ve garibanın çocuğunu cahil bırakmak. Yüzsüz herif, bir de büyük iş yaptığını sanıyor. He bütün kainatın yaratıcısı ilahi bir görev için seni seçti yalnızca. Aynı yüzsüzler bir de tüm bu endustrilerin ürettiği ürünleri sonuna kadar utanmadan kullanır, hatta çocuğunu da bu araştırmaları yapan üniversitede okutur garibanın çocuğunu medreseye tıkar iken. Adiligin vücut bulmuş hali bu dinciler.
Dağlar taşlar evrimin konusu değildir. Bu kollar bacaklar nasıl var oldu evrimin kokusudur. Özellikle göt nasıl oldu bu bence en önemli sorudur. Belki de bir yaratıcı vardır.
Bu kategorideki sorular, evrimle alakalı olanlar ve evrimle alakalı olmayanlar olarak ikiye ayrılır. Evrimle alakalı olmayan soruları soranlar çoğunlukla evrim teorisini anlamayanlar tarafından sarfedilmektedir ve evrimcinin cevaplayamaması evrim teorisine zarar vermez ve evrimcinin bilmemesi de örneğin etin pişme derecesini bilmemesi kadar doğaldır. Bir de evrimle alakalı olan sorular vardır, ki bu soruları genelde evrim teorisini çok iyi anlayan ve bununla ciddi anlamda mesailer harcayanlar sorarlar ki bu sorular henüz cevaplanmamış olsa da gelecekte cevaplanacak olup, cevaplandıkça evrim teorisini şekillendirmektedir. Günümüzdeki senaryoların hiç birisinde evrim teorisini tamamıyla çürütmek diye bir seçenek yoktur, bu gelecekte olmayacak anlamına gelmez, ancak unutulmamalıdır ki, evrim teorisini çürütecek olan yeni teori aynı zamanda günümüze kadar evrim teorisinin ıspatlamış olduğu tüm gerçek verileri aynı netlikte açıklayabilmelidir.
Uçan kanatlı at, ay bölünmesi,denizin ikiye ayrılması, yemeğin konuşması vb. şeylere inanıp evrime saçmalık ve mantık dışı diyenler cidden çok değişik insanlar.
Çok sayıda kanıta rağmen "bu sadece bir teori" diyerek geçiştiriyorlar.
Çocukluktan beri empoze edilen dogmalardan dolayı ütopik şeylere inanıp mantıksal ve bilimsel şeylere saçma diyen kişiler yetişiyor maalesef.
1 canlıların hiç biri muhteşem değildir ve evet tesadüfen var oldular. Bir canlı popülasyonunu coğrafi olarak iki ayırırsanız bin küsur nesil sonra mutasyon frekanslarının farklılaşması sonucu farklı iki türe dönüşmüş olacaklar bakteriler üzerine getçekleştirilen lensky deneyi bunu bize kanıtladı.
2 araformdan çok ne var ki? Mesela tüm bir terapsid grubu memeliler ve sürüngenler arası türdür. Archeoptrix kuş ve dinazor arası fırmdur ichtiyostega veya tiktaalik balık amphibi arası geçiş formudur
3 ilk canlıyı kimse yaratmadı kendi kendine oluştu. Canlı kendi kendine oluşamaz yaratıcı lazım diyorsanız yaratıcıyı kim yarattı? Yaratıcı yaratana ihtiyaç duymuyorsa küçük bir hücre hiç duymaz!
4 tektonik tabakalar da yazmıyor ama var!
5 maymunlar insana dönüşmedi maymunlarla ortak bir atamız var. Yani tüm popülasyonlar birden evrim geçirmedi bir popülasyon geçirdi o evrimi diğerleri de evrim geçirip günümüz maymunlarına dönüştüler.
6 irade diye bir şey yok doğa şartlarına canlıların verdiği tepkilerden ibarettir
Evrim... Adı üstünde teori. Kesin gerçeklik ifade etse kanun denilirdi: yer çekimi kanunu gibi... Adamın biri tüylü suratı ve çukurda gözlerine bakıp "acaba?" diyerek araştırıyor ve popüler kültürün en fantastik miti ortaya çıkıyor. Daha atomun artı yüklü proton bulunan çekirdeğine eksi yüklü elektronların niçin yapışmadığını açıklayamayan bilimi, teori olan bir konuya alet etmek gereksizdir.
insanoğlu varolduğundan beri merak duygusu ile tanrı'yı ya da adına bilinmezi deyin, arama dürtüsünü yenememiştir. Bunu yaparken de ortaya atılan konulardan birisi de evrimdir. Kalıtım ve mutasyon bu konunun iki ana damarını teşkil eder. Kalıtım türün hayatta kalma sürecinde edindiği deneyimlerin soyca taşınması; mutasyon bu taşınan faydalı bilgi ışığında türün uyumu için dönüşmesidir. Hiçbir faydalı mutasyon kaydedilememiştir. Metamorfoz ise sadece sürekli cereyan eden bir yaşam döngüsüdür. Bilim kesin gerçekleri bulmaya çalışırken fikri kanaatlere değil sonuca bakar. Bu sonucu elde ederken fantezi işin içine giremez. Girmiş ise onun adı bilim değil bilimkurgu olur. Bir uzay destanı ve maymunlar cehennemi gibi mükemmel filmler, maymunun insana dönüşümünü evreler halinde gösteren popüler resim bu kategoriye girer.
insanoğlunun bu çabasının en üst noktası bilim değil sanattır. Müziği sevmemizi matematik ile açıklayan ya da farklı görüşler sunanlar vardır; ama doğrusu bundan fazlası olabilir: "elestü bi'rabbiküm" sözünü işiten ruhlarımızın "Kâlu bela" dediği o andan beri müzikte bu ilahi ahenge öykünen bir şeyler araması da bir açıklama olabilir. Sanat gerçekte ilahi olana öykünmedir. Rakipsiz ve tekil, bazen de anlaşılması zor ve karmaşık olabilir. Bilim bunu karşılamaz; çünkü sanat erişmeye çalışır, bilim anlamaya uğraşır. Tanrıyı bilimle çarpıştırmaya çalışmak, evrimi inkar eden cahil dinci ile ispata uğraşan ateist münakaşası gibi sonuca erişemez. Tanrı bize en büyük nimet olarak sonsuz bir merak vermiş ve bunu kullanarak öğrendiğimiz fizik kanunları bile kuantum fiziği işin içine girince cevapları veremiyor iken bu önyargı bizi sabit fikir döngüsüne atabilir. Açıklayamadığımıza kesin var ya da yok diyemediğimize göre; tutup inkar için bir teoriyi kullanmak sabit fikirin ta kendisidir. "Çift yarık deneyi" sanırım konuyu özetleyecektir.
"madem evrim var neden kur'an'da yazmıyor?" diye soran zihniyetin evrimi sorgulayabilmesi bile mucize. bu inanç düzeyinde biriyle ne teoloji konuşulur, ne de bilim-din ilişkisi tartışılır. sorularlaislamiyet.com sitesine alalım sizi.