evrimcilerin avantajli oldugu karsilastirmadir. (ulen hemen kotuleme gerekcelerim var, bir oku) (sozlukte selebriti olmadigima gore bu ibareyi yazmak zorundayim ne yazik ki)
soyle ki;
simdi oncelikle belirtmem gerekir ki, dunyada evrim karsitlari sadece yaradiliscilar degildir. ateist olup evrime inanmayanlar da vardir. bunlar ayri konu.
ama yine de en atesli evrim karsitlari yaradiliscilardir. yalniz bir sorun vardir, evrimciler dinleri okuyup arastirmak zorunda degillerdir ancak yaradilisci icin durum farklidir, eger evrimi tartismak istiyorsa, oncelikle kendi dinini iyi bilecek, arti, evrimi de en az evrimci kadar iyi bilmesi gerekiyor ki harun yahya gibi adamlarin kitaplarindan okudugunu one surup rezil olmasin.
buna ragmen dezavantajlar bitmiyor, aklibasinda bir yaradiliscinin bir tartisma platformunda fikrini toparlayip sip diye ayar vermesi mumkun degildir. elindeki bilgileri bir kontrol etmesi gerekmektedir ancak o yazana kadar bir suru sacma sapan yazilarla ben bu isi cozdumculer baliklama atlamislardir, ortam pic olmustur.
her ikisini de; jonathan swift'in güliver'in maceraları kitabındaki; yumurta sivri tarafından mı küt tarafından mı kırılır kısır tartışması içinde birbirlerini yiyen taraflar kadar haklı bulduğum rereröröcüler.
Evrimciler genelde genetikcilerden, biyologlardan ve tıpçılardan oluşur.
Yaradılışcılar ise çoğunlukla fizikçilerden oluşur.
Bir fizik öğretmenliği öğrencisi olarak yaradılışçılardan olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim.
Zaten fizik bilen ve sürekli öğrenmeye ve okumaya devam eden birisinin yaradılışa inanmaması ve bu muazzam dengeye şaşmaması çok az bir ihtimaldir.
(bkz: rosadolujoe1)
Yaratılış özünde felsefi bir sorundur. Felsefe bilmeyen birisi istediği kadar tanrının mucizelerinden bahsetsin bir işe yaramaz. Yapacağı tek şey "bu mükemmel ağaç tek başına var olamaz" şeklindeki bildirimleri bilimsel jargona çevirmekten ibaret olur. Senin tanrıya kanıtın nedir?