Diyalektiği yorumlayabilmek yeterlidir. Hiç birşey aynı kalmaz, herşey değişir. insan öncesi atalarımızın fosilleri mevcuttur. (bkz: Homo sapiens idaltu)
Evrim teorisi bir din değildir. Bir teoridir. inanmak gerekmez . Bilimseldir ,gerçektir. Ayrıca cahil sofulardan bıkıp sinir boşaltılacak bir ağlama duvarı da değildir . Anlamadığım bir şey de şu meşhur insan maymundan gelmiş olamaz zırvası. Adam dünyadaki milyonlarca maymun zekalı insanla aynı türden olduğunu biliyor ama maymunu reddediyor. Tanrı bir sihirbaz değil ki. Hem onların lisanıyla söylüyorum o kadir-i mutlak sana mı soracak insanı nasıl yaratacağını . Hangi kutsal kitabın neresinde yazıyor insanın bir anda yaratıldığı ? *
bak doğru söyleyin varsa eğer maymunlara haber vericem darvin amcalarından. sevinsin garibanlar. birkaç yüzyıl sonra büyüyecek, savaşlar çıkaracak, çocukları katledecekler. belki de insan olmak istemezler, ne dersiniz?
Kendini kandırmak amacıyla yoldan geçen ilk teoriye inanma isteğidir.
insanın kendinden başlayarak bütün kainatın muhteşem bir düzende çalıştığını gördükten sonra bu varoluşu tesadüfen olduğunu söyleyen bir teoriye ancak bu şekilde inanılır.Ya da inanmak için beyin zorlanır.
1 - Evrimi tartışanlar bu işin uzmanı olan bilim insanları değil, evrimin ne olduğunu bilmeyen, çünkü bu konuda doğru düzgün bir eğitim alamamış olan genel kitledir.
2 - Evrim Teorisi'nin okutulmasında görünen sakınca dini siyasal ideolojilerle ilgilidir. Geleneksel olarak din ile bilim arasında bir "çatışma" olduğu düşünülür. Başrol oyuncularından birisi evrim-yaratılış çatışmasıdır. Oysa ortada bir çatışma yoktur. Evrim bir doğa yasasıdır, bir hakikattir. Yaratılış dini bir inançtır. ilkini bilirsiniz ve anlarsınız veya bilmezsiniz ve anlamazsınız. ikincisine ister inanır ister inanmazsınız.
Müfredattan çıkarılıp yeryüzünde evrim üzerine her kitap yakılsa, her bir insanın evrime ait bilgileri şu anda silinecek olsa, evrim yine de bir hakikat olarak kalacaktır. insanlar haberdar değil diye kütle çekimi yasası cisimleri çekmeyi bırakıyor mu?
3 - Evrim, "sadece bir teori" diyen son derece lakayt ve gerçeklikten uzak argümandır. Bu yanlışın ardında yatan "teori" bilimde ne demek, bunun bilinmiyor olması. Bilimde teori, bir doğa yasasının nasıl o şekilde işlediğine dair son derece güvenilir, test edilmiş, kanıtlarıyla ortaya konmuş bilgiler bütünü anlamına gelir.
Örneğin kütle çekimi bir yasadır, cisimlerin birbirine doğru hareket etme eğilimidir. Ancak bunu Newton'un Yerçekim Teorisi, Einstein'in Görelilik Teorisi, Kuantum Alan Teorisi gibi farklı teoriler izah eder. Her biri de farklı açılardan tamamen doğru açıklamalara sahiptir.
Kütle çekimi gibi, evrim de Evren'in dokusu nedeniyle bu şekildedir. Evren bu şekilde olduğu müddetçe, evrim de kütle çekimi gibi bir yasa olarak kalacaktır. Evrim teorisi bir noktadan sonra yasa olabilecek bir şey değildir. Teoriler yasa olmazlar, olamazlar. Böyle bir hiyerarşi yok aralarında. Teoriler, yasaları ele alır, onları açıklar.
Dolayısıyla, evrim sadece bir teoridir ve daima öyle kalacaktır.Teorilerin geliştirildikten sonra gidebilecekleri bir yer yoktur. Ya giderek güçlenirler ya da zayıflayarak çökerler. Evrim teorisi için son 150 yıldır bu iki olasılıktan hep ilki geçerli olmuştur.
4 - Bir canlı popülasyonunun özelliklerinde kalıtsal bir çeşitlilik varsa ve bu çeşitliliğin bir kısmı bulunulan çevreden avantaj sağlıyor, diğer kısmı sağlamıyorsa, canlı türleri nesiller boyu değişir. Bu kadar basit. Bu kısa vadede mikroevrim denen değişimlere neden olur, türlerin tür içi özellikleri değişir. Değişim uzun vadede olursa makroevrim gerçekleşir. Bir tür mikroevrimsel değişimler nedeniyle o kadar farklı yeni özellik biriktirir ki artık yeni türlere evrimleşir. Bu bir doğa yasasıdır ve değiştirebileceğimiz bir şey değildir.
5 - Neden her yıl grip aşısı oluyoruz. Neden hala aids denen bir illet var? neden kanseri yenemiyoruz? Çünkü virüsler de kanser hücreleri de aşırı hızlı evrimselleşen oluşumlar. Bunların evrimini anlamadan onları asla yenemeyeceğiz. Sırf yeni ilaçlar geliştirmekle olmuyor. Günümüzde artık sorunun kökenine inmek için evrimsel biyoloji şart. Evrimlerini, evrimin genlerini nasıl etkilediğini anlayacağız, genlere hükmedeceğiz ve evrimden öğrendiklerimizi uygulayarak onları alt edeceğiz. Hatta sonradan oluşabilecek hastalıkların da önüne geçeceğiz.
6 - Pazardan "organik" diye aldığınız besinlerin neredeyse istisnasız her biri evrim mekanizmalarından "yapay seçilim" sayesinde yaratılmıştır. Buğday, arpa, mercimek, bezelye, nohut, bakla, keten, zeytin, koyun, keçi, sığır, pirinçayçiçeği, palm yağı, şeftali, muz, karpuz... Bunların hepsi evrimin ürünü...
Bir kaç onbin yol önce bunları vahşi doğada görmemiz mümkün değildi. Çünkü henüz var edilmemişlerdi. Atasal ve tüketilemez versiyonlarını bulmak olabilirdi belki. Ancak sulu bir şeftali ya da etli bir muz yememiz, arka bahçenizde tavuk beslemeniz imkansızdı.
Evrim olmasaydı, karnımızı bugün yediğimiz hiç bir şeyle doyuramaz, soframızın vazgeçilmesi olan bu yiyeceklere erişemezdik. Yabani lahana gibi bir bitkiyi aldık, evrimin mekanizmalarını farkında olmadan da olsa uygulayarak, ondan tamamen farklı brokoli, karnıbahar, alabaş gibi bitkileri yarattık.
(Çağrı Mert Bakırcı, 30.08.2017, Cumhuriyet Akademi)
Eğer içinizi rahatlatacaksa şunu da eklemek isterim. Yazı da evrimin bir doğa yasası, evrenin yapısından dolayı olduğu gibi ibareler var. Evrenin yapısı da doğa da benim için Tanrı'yı ifade eder. Allah bu canlıları, bizleri bu şekilde yarattığı için bu değişimler oluyor. Kimisi fark edebileceğimiz kadar hızlı, kimisi ise on bin, yüz bin yıllara dayalı. Ama öncesi ve sonrası olmayan bir varlık için milyon ve yüz milyon yıllar bile bir şey ifade eder mi? Evrim teorisine sonuna kadar inanıyorum ve bu tartışmalar olmadan çok önceleri de inanıyordum. Çünkü Allah tarafından bu şekilde değişim geçirebilecek şekilde yaratılmışız. Tüm canlılar için böyle. Sadece insanın maymundan geldiğini düşünmeyin. Atalarımız ilk omurgalı canlılara kadar inmekte. Hatta bazı bitkilerle bazı besinleri sindiriş sistemlerimiz bile aynı. Ama tüm bunların ilahi kanun koyucunun buyrukları neticesinde gerçekleştiğine inanıyorum. Kutsal kitaplarda yazdığı gibi "Allah bir şeye ol dedi ve o oldu". Ama bunu şu şekilde ele alın. Allah dünyanın olmasını istedi ve dünya oldu. Ama insan olarak bu işin astronomik evrimine bakınca milyar yıllar geçmiş olduğunu artık biliyoruz. Canlılar için de bu aynı, sadece süreç biraz daha kısa. Yani evrim Tanrı'ya, Allah'a, Yaratılış'a karşı çıkmak değil bizzat onun yazdığı kitabın sayfaları arasında dolaşmaktır.
evrim din değildir. inanmak veya inanmamak diye bir şey yoktur. eldeki veriler ışığında bugün halen kullanılan ve uygulanan tıp evrimin olduğunu kesin olarak göstermektedir. bu mevzu tartışılmamaktadır bile. cahiller konuşuyo işte.
Yıllarca evrime karşı mücadele ettim. Ve evrimin tezlerini çürüttüm. Ta ki kuruma siyasi referansla gelen şoförümü görene kadar. Artık inanmak zorunda kaldım.