şaka bir yana sikimde değil evrimin çöküp çökmemesi.dünyada bu kadar büyük sorunlar varken birilerinin bu salak maddeyi 1. gündem maddesi yapmaya çalışması beyhudedir.insanlığın kuurtuluşu biyolojide değil sosyoloji felsefe psikoloji hukuk teoloji education gibi sosyal bilimlerdedir.insanı basit bir makine gibi görmek buna göre birşeyler uydurmaya kalkmak genel-geçer kurallar uydurup bunlara tapınmak falan gerçekten aptalcadır.tıp aynı değişkenler altında uyguladığı aynı tedavilerle aynı hastalıklarda farklı insanlardan farklı sonuçlar alırken siz neyin kafasını yaşıyorsunuz.her insan her canlı farklıdır hani diyorsunuz ya aksiyon ve reaksiyonları bile farklıdır.çünkü her geçen saniye farklı farklı boyutlar oluşur dünyada.1 saniye önce doğru olan şeyler 1 saniye sonra anlamsız gelebilir.sadece insana değil ha bitkiler tek hücreliler dahil.dünyanın makine gibi bir düzeni yoktur.o yüzden materyalistler büyük bir çelişki içinde değişmeyen tek şey değişimdir diyen filozoflarının aksine mekanik düzenleri savunuyorlar.5 duyusu haricinde hiç bir bağlantısı olmayan insanoğlu dünya hakkında nasıl bu kadar derin yargılara varabilir ? bence aptal olduğu için.platonun mağara örneğine katılmamak mümkün değil.gördüğünüz herşey gerçek mi ? gerçekler değişir mi ? bakış açıları yanıltır mı ? mesela çimene baktığımızda bir renk görüyoruz ve hepimiz yeşil diyoruz.peki soru şu ya gördüğümüz ton aynı ton değilse? yani bana göre kırmızı olan rengi görüyorsa senin gözlerin ve sana göre kırmızı yeşilse ? bunun kanıtı var mı usta ?
bak beynin öğrenmesinde şemalar vardır.benim şemamla senin şeman aynı mıdır ?
daha metafizikten bir tane bile kavramı açıklayamamış o üstün bilim insanları değil filozoflar avukatlar öğretmenler sosyologlar aydınlatacak dünyayı.bizler kendimize ihtiyaçlar uydurup onlarsız olmaz yanılgısına düşüyoruz.algılarımız çok bozuk.adam biyolojik silah yapıyor adamı kanser ediyor aynı fakülteden arkadaşı panzehri buluyor tamamen kurtaramıyorda ha ölümden belli süre kurtarıyor sonra bilim kahraman oluyor.
bilim insana fayda sağladığı sürece güzeldir.bilimin şu dünyaya ne faydası oldu şimdiye kadar ? bizi köleleştirmekten kendine muhtaç etmekten başka? adamın kolu 200 yıldır bilimin makinelerinde kopuyor 200 yıl sonra o kadar kol kopunca bir bilim adamı biyonik kol takıyor kahraman oluyor.zaten bilim camiası koparmadı mı o kolu ? mesela kanser.bundan 500 yıl önce varmıydı kanser ? bilim bizden kolumuzu çalıp elimizi yarım yamalak geri veriyor.bizler mutlu oluyoruz.
şimdiye kadar bahsettiğim bilim gerçek bilim değil.gerçek bilim şuan yapılan bilim falan değil.şuan ki bilime göre
''güçlü olan kazanır , zayıf olan ölmeye mahkumdur'' bazıları ne kadar itiraz etsede bu doğal seçilim dedikleri şeyin açılımıdır.darwinin kapitalizmidir.
bundan sonrası size kalmış güçlülerin bilimine mi inanalım ? amerikanın dikte ettiği ya da rusyanın ya da yahudilerin ya da her neyse işte ...
bilim ideolojik değildir tamamen objektiftir diyebilecek bir tane adam yok burda.
o yüzden bana üniversite kürsülerini örnek verip inanmadığım şeyi bana inanmadığım şeyle kanıtlamaya çalışmayın.
ateiste ''ayet var nasıl inanmazsın?'' der gibi.
sigaraya kaç sene amerikanın diktasıyla sağlıklıdır dedi bu bilim camiası? inanmak zorunda değilim.
son olarak mesaj kutuma ilk cahil yazanı alnından öperim.ben mağaradaki zincirlerimden kurtulmaya çalışıyorum siz bilimin yobazlığını yapadurun.
ne bilimsel kaynak ne de bilimsel tartismadan haberleri olan bir avuc sozluk yazarinin coktugunu sandigidir. evrim teorisinin ne olduguna dakr hic bir fikri olmayan insanlarin salladiklari veya birak evrim teorisini teorinin manasini bilmeyen insanlar bizim isimize bize birakmayip bildiklerince beyanatta bulunuyorlar. zararin neresinden donsen kardir bir yerden baslamak gerekir ogrenmeye. (bkz: salem) (bkz: lucy) (bkz: abiyogenez) (bkz: biyogenez) (bkz: homolog genler) (bkz: consensus diziler) (bkz: korunmus proteinler) (bkz: teori) (bkz: charles darwin)
hayır, çökmedi. Evrim teorisi bilimsel temellere dayandırılmış ve kümülatif çalışan bir teoridir. darwin'den beri o kadar çok değişikliğe uğramıştır ki artık en başta kullanılan metotlar kullanılamaz hale gelmiştir (Yani baştaki evrim teorisiyle şimdiki çok farklıdır) ama bunun yerine çok daha işlevsel metotlar geliştirilmiştir. Bu yüzdendir ki kullanılan metotların yanlışlığı kanıtlandığında veya metotlar işlevselliğini kaybettiğinde insanlar bunu algılayamayıp bu tür saçma şeyler ortaya atabiliyor veya "kimi keklesek kar" mantığıyla çalışıyorlar. Biz bunları önemsemiyoruz evet ama bilmeyen insanlar lütfen biraz okusun ve araştırsınlar, bilimsel yetkinliği ve değeri olmayan kaynaksız haber kuruluşlarının haberlerine hemen atlamasınlar.
ba ba çöküyo la galiba kaç kaç diye yanıtlayasım gelen sorudur.
arkadaşlarım, canım kardeşlerim. insanın yaratılışı, ilk insanla ilgili konularla ilgili net kanıtlar yok. o yüzden inanıyoruz ya da teori ortaya atılıyor, kesinlik yok. herşeyi kenara bırakın, evrim teorisi sadece insanın ortaya çıkışı ile ilgili kullanılmaz, sosyal kuramlarda da çokça geçen ve kullanılan bir düşüncedir. evrim teorisi olmadan bilim olmaz diyen bir hocam vardı, kendisi sıkı bir dindardır ve muhtemelen insanın yaradılışına inanıyor. inanmayın ama bilin, bir yerde lazım olur. hadi bakiim.
eh bugünden tezi yok, binlerce üniversitedeki binlerce evrim kürsüsünün kapısına kilit vurmak lazım gari... hepsi salak, din düşmanı, ne yaptığını bilmiyor, bir bizim adnan oktar'ın talebeleri çok akıllı!..
Teorinin hipotez, olgu ve yasa ile ilişkisi
Ana maddeler: Hipotez, Olgu, ve Kanun
(bilim)
Bilimsel teori kavramı açıklanırken sıklıkla
hipotez kavramı ile karşılaştırılır. Hipotez,
bilimin ilgi alanındaki bir konunun
anlaşılması için -başlangıç olarak- sınırlı
sayıdaki kanıta, geçmiş bilgilere veya
gözlemlere[3] dayanarak ileri sürülen, test
edilebilir bir tahmin veya açıklamadır.[4] Bir
hipotez deneyler veya daha fazla gözlem
yaparak desteklenebilir veya çürütülebilir.[3]
Örneğin bir psikolog, öğrencilerin çalışma
disiplini ve anksiyete düzeyi arasındaki
ilişkiye dair bir çalışma yapmadan önce
"düzenli çalışan öğrencilerin anksiyeteden
daha az muzdarip olurlar," şeklinde bir
hipotez ortaya atabilir.[5] Çalışma sonuçları
bu hipotezi destekleyebilir veya çürütebilir.
Benzer bir şekilde, deterjanların etkinliği ile
ilgili bir deneyden önce "deterjanların
temizleme gücü arasında fark yoktur"
hipotezi ortaya atılabilir. Eğer deneyler
esnasında belirli bir leke sadece bazı
deterjanlar tarafından temizlenebiliyorsa bu
hipotez çürütülmüş olur.[3]
Teori doğal Dünya ile ilgili belirli bir alanda
sağlam temellere oturtulmuş[5] prensipler ve
açıklamalar bütünüdür. Teori bünyesinde
farklı konularda defalarca 'test edilmiş'[3][6],
desteklenmiş[3] ve 'geniş şekilde kabul
görmüş'[3] hipotezleri barındırır. Bunun
dışında olguları ve bilimsel yasaları
barındırır.[5]
Teori açıklanırken olgu ve yasa kavramlarına
da değinilmelidir. Bilimde olgu; gözlem,
hesaplama ve(ya) deneylerle defalarca
doğrulanmış ve bilinen tüm pratik amaçlar
için doğruluğu kabul edilmiş[6] bir bilgidir.
Örneğin kütlesel çekim farkı nedeniyle Dünya
üzerinde 100 kg ağırlığında olan bir
astronotun Mars üzerinde 38 kg olacağı[7]
veya insan ile Bonobo şempanzelerinin
DNA'larının %98,7 oranında aynı olduğu[8]
bilgileri bilimsel olgulardır.
Bilimsel yasalar ise doğal Dünya'daki
herhangi bir durumun belirli şartlar altında
nasıl gerçekleşeceğini açıklarlar.[6] Örneğin
Newton'un hareket yasalarının birincisine
göre sabit hızla doğrusal hareket halindeki
bir cisme etki eden bileşke kuvvet sıfır ise
cisim aynı hızda doğrusal hareketine devam
eder.[9] Mendel'in kalıtım yasalarının
üçüncüsüne (baskınlık yasası) göre
heterozigotlarda (bir baskın, bir çekinik alelli
genlerde) genin sadece baskın aleli fenotipte
gözlenir ve çekinik alel gizli kalır.[10]
Bilimsel bir teori; hipotezlerin, olguların ve
yasaların anlamlı bir bütün oluşturacak
şekilde birleştirilmesinden meydana gelir.
işte teoriler bu sistematiğe göre ortaya çıkar. bu yüzden mantıklı ve tutarlı cümleler kurmak daha akıllıca olacaktır. bu yöntemlere göre çöken bir şey yok. lakin çelişkiler barındıran bir teori vardır karşımızda, bu doğru.
kaynak: http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Kuram