evrim için uzun zaman gerekir safsatası

entry13 galeri0
    ?.
  1. evrim torisini savunanların iddia ettikleri safsatadır.

    nedenine gelirsek, her canlının belirli bir yaşam süresi vardır.

    örneğin atlar 30 yıl yaşar,

    büyükbaşlar 15 ila 20 sene,

    küçükbaşlar 10 ila 15 sene,

    sürüngenler ortalama 152 sene,

    kuş türlerindede enfazla yaşayan kargalar olarak bilininir. 100 ila 150 sene,

    ayılar 24 sene,

    balık grupları en fazla 60 yıl,

    maymunlar 20 ila 25 sene

    bu canlıların ömür süreleri bir birinden oldukça farklıdır. bu açıdan bakıldığında canlılar hangi aralık evrim geçiriyorlar.

    celal şengör bir programda yüksek otlar arasında ayağa kalkmayı göstermişti.
    sanırım din bilim ve darwin konulu bir programdı.

    soru bu işte evrim için milyonlarca yıl gerekiyorsa canlılar bu kadar kısa ömürleri içinde ne zaman evrimleşmeye karar veriyorlar?
    0 ...
  2. ?.
  3. evrim birinin karar vermesiyle olan bir durum olmadığından ötürü,genetiksel aktarımla yüzyıllarca gelişen bir durum olduğundan 7.sınıf biyoloji derslerindeki veletlere göre safsatadır.
    3 ...
  4. 1.
  5. cahil söylemi. oha la yani nası diyeyim açıklamaya nereden başlayacağınızı bilemediğiniz durumlar olur ya hani, o durumdayım. gerçekten açıklamak bilgilendirmek istiyor muyum ? bunu da bilmiyorum. tereddütüm ön yargımdan değil böyle düşünebilecek kadar sığ bir insanın bu bilgiyi kaldırabileceğinden endişe duyduğumdan. *
    2 ...
  6. 2.
  7. safsata değildir. uzun zaman gerekir çünkü eşey kromozomlarında oluşan mutasyon çekinikse 2-3 belki de çok daha fazla nesil sonrası ortaya çıkar. bunun canlının yaşam süresiyle ilgisi yoktur. bu konuda konuşmadan önce araştırınız.
    2 ...
  8. 3.
  9. bende eskiden böyle cahildim. adamın bildiği zaman, tesadüf, hop ara form ve mutasyon... oradan buradan ezberlediği azıcık iki üç şeyle(yaratılışçı ve ak safsatası) bilime kafa tutan cahil argümanı. tartışmak istesen adam senin kadar bir şeyler bilmez. takmamak gerek.
    0 ...
  10. 4.
  11. gayet mantıklı bir sorudur.

    bu sorumuda celal şengör desteklemiştir.

    `celal şengör bir programda yüksek otlar arasında ayağa kalkmayı göstermişti.
    sanırım din bilim ve darwin konulu bir programdı.`

    adam uzun yıllardan bahsetmiyor, bir an canlının karar verip ayağa kalktığını anlatıyor.

    siz bilimsel bir şey söyledinizde ben mi kaçırdım.

    sadece biri mutasyondan bahsetmiş ki yaratılışçı aklar mutasyonu reddetmiyor.

    mutasyonda zaten gözle görülebilir ispatlanabilir bir olgudur. ve milyonlarca yılın geçmesine gerek yoktur.

    ikincisi mutasyon canlıyı ileri götürmez aksine canlının yapısını bozar.

    şimdiye kadar hiç bir bilimsel veri iyi mutasyondan bahsetmez.

    siz yine de eteklerinizdeki taşı bi dökün bakalım. ne kadar bilimselsiniz.
    0 ...
  12. 5.
  13. hadi ateyizler bunu da açıklayın tarzında soru. *

    evrime inandığımdan değil de, sen herşeyi yanlış anlamışsın dostum. canlıların evrimi söz konusu değil. dediğin gibi bir ömür değil bin ömür yetmez o işe. genetik materyal aktarımı söz konusu. yani canlılar değil onların genleri evrimleşiyor. bulundukları ortama uyum sağlıyor. yani genler değişmeleri gerektiğini anladıklarında bu işe yavaş yavaş başlıyorlar. ve o canlıya bir fayda sağlıyorsa bu gelecek nesillere aktarılıyor. zararlıysa vücut bunu kabul etmiyor ve genler ölüyor. değişim duruyor.

    buna örnek olarak antibiyotiği erken kestiğinde vucudundaki mikropların genlerinin bir nevi evrim geçirip o ilaça artık daha dayanıklı hale gelmesidir. ondan sonra sen aynı ilacı sabaha kadar içsende iyileşemezsin. farklı ilaç denemek zorunda kalırsın. derslerine iyi çalış bundan sonra. ateyizleri kızdırma. *
    2 ...
  14. 6.
  15. evrimi tek soruyla çökerten bilim! aşığı beyanı.

    bir diğeri için;

    https://www.youtube.com/watch?v=ebRDmAfLuvQ
    0 ...
  16. 7.
  17. evrimin temellerinden olan, canlılar değil populasyonlar evrimleşir, sözünü bilmeyen veya anlayamayan insan söylemidir. tabi bu temelin üzerine de bir şeyler eklemek gerekir, o ayrı.
    1 ...
  18. 6.
  19. dinci, yobaz, bilim karşıtlarının her zamanki iddiası.
    0 ...
  20. 7.
  21. bilimsel araştırma yöntemlerinden bi haber bi avuç cahili burada gördük.yine yarım bilgileriniz gerçekmiş gibi insanları falan aşağılıyorsunuz.köylü kurnazları sizi.arkadaş gayet normal bir soru sormuş.aşağılayacağına söyle gerçeğini dimi ama sen de bir bok bilmiyorsun ki.

    biyolojiden çok anlamam.ama bilimsellik dedin mi duracan orda.çok şükür o konuda burdaki ergenleri üst üste koyar hüpletirim.

    evrim nedir ?

    darwin adlı bir papazın çalışmaları sonucunda evrim diye bir teoriye ulaşmasıdır.''teori'' bak büyük yazsa sözlük onu da yazacam teori teori anladın mı amcık efendi.ne demek teori?

    kabaca bir takım verileri olan ama ispatlanamamış kanun olamamış güçlü varsayımdır.sen ne kadar güçlü olursa olsun bir teori üzerinden kesinmiş gibi konuşur bu teoriye inanmayanlarıda cahillikle suçlarsan senden daha malı yoktur gözümde.koskoca bilim varsayımlarla ilerleyemez.ki kanun bile olan bir sürü hipotez hala bilim çevrelerince şüpheli bakılıyor.ne kanunlar çürütülüyor.bu gerzekler ise hala evrim evrim diye burda veryansın ediyor.genetik biliminde prof. bir hocamıza göre (biyologtur) evrimden daha sağlam binlerce teori vardır.bu siktimin evrimi medyatik olduğundan bu kadar çok konuşuluyor.
    0 ...
  22. 8.
  23. kendisini bilim adamı zanneden, bilim karşıtı, teori ve kanunu wikipedia'dan ezberleyip yorum, boş felsefe yapanların kafasını yansıtan başlık.
    0 ...
  24. 9.
© 2025 uludağ sözlük