misal kaplumbağalar daha büyük yaratılabilirdi. üstüne binip dıgıdık dıgıdık gidebilirdik. hatta sultanlar için felan, üstlerine mücevher işlemeli oturgaçlar yapılabilirdi.
evrende, basitini yapma sonra karmaşığa gitme ve giderken bir sürü hata yapma gibi bir mantık vardır.
akıllı bir tasarım olasılık temelli çalışmaz.
siz bir şeyin nasıl yapılacağını biliyorsanız gidip bir çok olasılığı denemezsiniz. bildiğiniz şeyi direk yaparsınız.
ayrıca doğal seçilim akıllı tasarıma darbeyi bal gibi vurmuştur. çünkü akılsız bir sistemle düzenin nasıl oluştuğunu açıklamıştır.
evrimin kendi sistematiğinin bir aklı vardır denebilir ama bu akıl öyle kusursuz falan değil bildiğin bolca hata yapan bir akıl ve tanrı gibi kusursuz bir akılla bu benzer olamaz.
ayrıca evrenin insan için var olduğu fikri de saçma, bir sürü gezegen var ve bildiğimiz üzere sadece burada yaşam var. eğer evren birileri yaşasın diye yapılmışsa yaşanmayan gezegenler neden var?
tanrı bir otel yapmak için 20 tane tamamamlanmamış otel neden yapsın?
bunun gibi bir sürü mantıksızlık var.
ayrıca evrim önceden de görüş olarak varmış ama darwin reis bunu açıklamış.
açıkladığı şey doğal seçilim ve bu dış bir müdahale gerektirmeden doğanın( ki kendisi beyinsiz olur) kendisi de seçim yapabilir üzerine. bu seçim sonucu ise oluşan şeyler gayet başarılı olabiliyor.
ama bunu dediğim gibi akılla yapmıyor çünkü aklı olsa olasılık temelli çalışmaz zaten.
diğer gezegenlerle galaksiler çok uzağa koyulmuş ve evren gereğinden fazla büyük gibi sanki. belki uzaylı dostlarımızla birbirimize gidip geleceğiz, ziyaret edeceğiz birbirimizi ama bilerek oralara ulaşmayalım diye yapılmış sanki. bence yeni ve daha küçük bir evren şart.
Evrendeki en büyük tasarım hatası insandır. Düşünebiliyor olması özelliğiyle diğer canlılardan ayrılsa da bunu üretmek gibi faydalı işler yerine tüketmek, yok etmekten başka birşey için kullanmıyor. Faydası olmadığı gibi ekolojik dengeyi bozuyor. Bence gidip topluca ölelim.
Ateistlerdeki zeka seviyesi bence bu evrendeki en büyük hata.
Adamın yazdığına bakın madem insanlar yaratıldı ve dünyada yaşıyoruz, neden üzerinde hayat olmayan gezegenler var ? Ahaha ulan ya ne güldürdünüz be gece gece.
Evrende tasarım hatası yoktur. Bir yerde bir bozukluk varsa o insanoğlunun bok yemesidir.
evrendeki en büyük tasarım hatası, insanoğlunun evrenin kendisinde bir tasarım hatası olabileceğini düşünebilecek bir karmaşıklığa ve aymazlığa ulaşmasına izin vermesidir.
Akşam akşam darvinist felsefelerını dınlememıze mazhar olan başlıktır.
Evren basıtını yapma derken acaba ilk hücre nasıldı? Sorusuyla başlar seni uyanık. Sonra ilkel doku, organ diye devam eder. Hani şeklen canlılara bir şey uyduruyorsunda buna da bir ıkın bakalım ne çıkacak. ilkel bir hücre, doku, organ nasıl olur? Hangi derecede yeterli olursa canlı hayatta kalır?
Bu arada sanki dünyaya yaşamı verenler al sana dünya bol bol canlı, kim doğal secılımde hayat ta kalırsa dünya onundur gibi bir mantık var. Yada bir canlıdan bol bol hayatta kalamayacak şekilde canlılar doğuyor ve o canlılar yok oluyor. Ne hikmettir artık günümüzde olmuyor. Hayatta kalamayacak aciz et yığını canlı gören varmı arkadaşlar? Oysa bu teoriye göre ara geçiş form örnekleri hayatta kalan canlılardan Dahada fazla olmalıydı.
Diğer taraftan akıllı tasarım seni imtehan ediyor koçum. Sana nasıl yarattığını gösteren bir ımtehan olabilirmi?
Yıldızlar ve gök insana Allah ın meydan okuması için, kudretli olduğunu göstermek için, beyinsizlerin düşünmesi için yaratılmıştır ve genıslemektedır.
Sonsuz kudtet sahibini emekli memur misali bize iki oda bir salon yeter mantığıyla düşünmen zaten islam ın kenerından geçmediğini gösterir.