Yalnız olduğumuzu düşünmüyorum. Bu kadar gezegen boş yere yaratılmış olamaz. Şimdiye kadar kısmen hakim olduğumuz sadece bir galaksi var o da bizim galaksimiz samanyolu. Bunun dışında hiç bir galaksinin dışına çıkamadık belkide 100 yıl sonra bile çıkamayacağız. Evren ve galaksiler çok karışık konular insan oğlu ne olursa olsun evrene tamamen hakim olamayacak. Bir gezegeni gözlemlerken o gezegenin ışık yılı mesafesini ölçeriz. (1 ışık yılı 9 460 730 472 580 800m) yani diyelim ki bir gezegen 300 ışık yılı uzaklıkta biz bu gezegenin 300 ışık yılı önceki halini görebiliyoruz. Belkide orada bir yaşam var ama biz göremiyoruz. Ayrıca evrende yalnızsak bu daha kötü değilmi ya dünya denen bu gezegene hapsolduysak?
"yalnız"lıktan kasıt hemen öyle bizden daha zeki daha gelişmiş canlıların olabileceği anlamına gelmiyor. daha ilkel, henüz sadece suda yaşayan canlılar da olabilir. yahut targidrad'lar gibi canlılarda olabilir.
her neyse henüz daha tam olarak kendi galaksimizi yeni yeni keşfetmeye başladığımız durumda iken yeni teleskoplar ile daha neleri keşfedeceğimiz ve bu soruya cevap verebileceğimiz zamanlar pek yakındır.
james webb uzay teleskobu fırlatılmak için 2018 i bekliyor.
Baktığımız gökte yaklaşık 400 Milyar yıldız var (Sadece Dünyanın bulunduğu Samanyolu Galaksisinde), bunların milyonda birinin gezegenleri olsa ve eğer bunların milyonda birinde yaşam olsa ve bu yaşam olan gezegenlerin milyonda birinde "Akıllı- Düşünsel" bir yaşam olsa, bu "Milyonlarca Uygarlığın" orada var olduğu anlamına gelir!
çok afedersiniz de ne halta yarayacağını anlamadığım meraktır, iyi yalnız değiliz, tamam, tuttuk getirdik bi tane uzaylı. napacaz? milletten millete değişir, misal türkiye de ilk çüküne bakarlar, bilim adamı değilse bile, o kurumun hademesi illa ki bakar. e gördük çükü, noldu? napıcaz uzaylıyı, ortak iddaa mı yapıcaz, içmeye mi gidicez? kız mı alıp vericez? herif uzaylı lan.