Başlangıçta evren olmadan önce evreni saran mükemmel bir ruh vardı. Bu madde ya da varlık her neyse bigbangle kendini tanıttı. işte o andan sonra uzay ve zaman oluştu. Ve dokusu her yere yayıldı. Bu yoğun olan enerji zamanla soğudu ve uzayı soğukluk kapladı. Ama burada herhangi bir sebeple bir güç daha çıktı. Biz bu gücün adına bugün tree of life Demiurge/Demiurgos adını veriyoruz. Yani matrix ve simülasyonun mimarı. O öyle istedi. Dog eat dog world dedi. Bundan dolayı zayıf bir tür diğerki zayıf türünü milyonlar yıl boyu eledi. Ancak evreni tohumlayan mükemmel ruhtan gelen bir tohum yani reef olmalı. işte bundan dolayı adı Branchreef oluyor. ilk yaşamın okyanusta tohumlamış olması muhtemel. Daha da bitmedi. Gezegenlerdeki yaşamların hepsinin tohumlanmış olma ihtimali var. Çünkü mükemmel varlık şeyse şeyler kendini atar. Şizofren değilim bunlar hakikat. Yazdıklarıma göre yorumluyorum çünkü. Büyük ihtimalle ilk yaşam alglerle başladı. Tohumlanma olasılığı var. Bu olasılık çok güçlü. Reef demek mercan resifi demek. Hayır gücün gücünün üstünde yer alan birisi olmalı. Kutsal kitabın Tanrısı Temmagraton. Büyük bir ihtimalle melekler ve şeytanları yaratan Tanrı da mükemmel ruhun hizmetkarı olmalı olmalı çünkü mükemmel ruhun neden nephilimlere yani meleklere ihtiyacı olsun. Peki kaç milyar yıllık ruhum. Sanırım 14 milyarlık. Yasli kurt * )
Resmi olarak bej rengindedir. 2002 yılında, Johns Hopkins Üniversitesi’nden Amerikalı bilimciler, Avustralya Kırmızıya Kayan Galaksileri inceleme Kurumu’nun topladığı 200,000 galaksi ışığını inceledikten sonra evrenin soluk yeşil renkte olduğu sonucuna vardılar. Ancak birkaç hafta, hesaplamalarında bir hata yaptıklarını ve evrenin aslında daha çok köstebek derisi renginin kasvetli bir tonu olduğunu itiraf etmek durumunda kaldılar.
1- yıldız sayısı gezegenimizin sahillerindeki kum tanelerinin sayısından daha fazladır. Yani en az bir milyar trilyon tane!
2-Evrenin bir merkezi yoktur ve her saniye genişlemeye devam eder. Bu yüzden evrenin kenarlarına ulaşmak imkansızdır.
3- Evrenin yaklaşık 13.5 milyar yaşında olduğu tahmin ediliyor.
4. Dünya Güneş'e 1.3 milyon kez sığabilir.
5. Evren o kadar geniştir ki, gece gökyüzüne baktığınızda aslında geçmişe bakıyorsunuzdur.
6. Uzayda 40233.6 kilometre boyutunda dev bir elmas bulunur. 10 milyar trilyon trilyon karatlık bu elmasın adı "Lucy" olarak belirlenmiştir.
7. 25 kilometre yüksekliği ve 600 kilometre genişliğiyle Mars'taki Olympus Mons, Güneş Sistemi'ndeki tüm dağlardan daha yüksektir. Everest'in yaklaşık 3 katı boyundadır.
8. Sagittarius B, Samanyolu'nun merkezinde süzülen dev bir moleküler gaz ve toz bulutudur. 10 milyar milyar milyar ton alkol içerir.
9. Güneşimizin galaksimizin etrafında dolaşması 225 milyon yıl alıyor.
10. Gözlemlenebilir evrende 170 milyardan fazla galaksi bulunur.
11. Evrenin her yerinde sıcaklığın aynı olduğu tahmin ediliyor.
12. Evrenin her yeri tamamen sessizdir.
13. Jüpiter'deki kızıl leke fırtınasına önceden üç dünya sığabiliyordu. Şimdilerde ise bir dünya sığabilir.
14. PSRJ1748-2446AD isimli bir nötron yıldızının ekvatoru ışık hızının %24'ü hızda döner. Yani saniyede 70,000 kilometre hızla.
Evren bir kitaptır, önemli olan o kitabı okuyabilmektir. Kutsal kitapta geçen oku kelimesi kitap oku anlamında değildir. Evren bir kitapsa, kutsal metinler o kitabın içindekiler bölümüdür. Materyalizm ve naturalizm prangalarından kurtulup özgür bir akıl ile çevrenize bakarsanız; inanılmaz bir kitap göreceksiniz. O yüzdendir ki kitap okuyanlar çevresinde olan olayları daha iyi gözlemler ve ''oku'r.
zihnimizin bir yansımasıdır. bizden bağımsız değildir. bunu anlayabilmek için rüyaları düşünebiliriz. rüyanın içinde yaşadığımız dış dünya aslında icerideki tek ve 2 boyutlu bilginin dışa vuran 3 boyutlu sanal iluzyonudur ve bize ayrı kopuk olduğumuz bir realite verir. bunun ben bu konuda bir şeyler anlatmaya çalıştıgım bir video cektim göz atabilirsiniz. https://youtu.be/D8JDb_Uvy0s
Çok mu büyük biz mi küçügüz.
içine sığmayan tek yersin evren.
Alıp kıyamıyorum seni bir köşeye
Keşfedemiyorum seni
Bu yüzden aşkla izliyorum gece gökyüzünü
Evren. Sonsuz musun eğer sonsuzsan sonlu hayatlarımizin karşısında bu hiç adil değil.
şimdi cosmos'da abimiz diyor ki baya bir yıldız var.
bu yıldızların görüntüleri bize ışık hızı sebebi ile baya sonra geliyor. yani gördüğümüz yıldız belki bundan 1 milyar yıl önce patlamış. veya ne bileyim evrimleşen bazı şeyler sebebi ile aslında hayat oluşmuş falan filan.
şimdi gökyüzünde baya yıldız var. bunlardan bazıları bize ulaşmadı.
yani bundan yıllar yıllar sonra bize ulaşan bütün yıldızlar sayesinde acaba gökyüzü bembeyaz mı olacak ?
gökyüzünün her milimi yıldız mı olacak ?
mesela bence önemli bir konu bu. sonuçta yıldızlar sebebi ile geceleyin de aydınlık olacak.
az derecede uzay bilgisi ile bu yorum yapılmıştır. küfür etmeyelim lütfen.