genel sebeplerle hakimin karşısında boşanma davasıyla duran çifti hani derler ya tek celsede, bu şekilde boşarlar.
evlilik birliği, ortak hayatı sürdürmeleri kendilerinden beklenmeyecek derecede temelinden sarsılmış olursa, eşlerden her biri boşanma davası açabilir.
yukarıdaki fıkrada belirtilen hâllerde, davacının kusuru daha ağır ise, davalının açılan davaya itiraz hakkı vardır. bununla beraber bu itiraz, hakkın kötüye kullanılması niteliğinde ise ve evlilik birliğinin devamında davalı ve çocuklar bakımından korunmaya değer bir yarar kalmamışsa boşanmaya karar verilebilir.
evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi hâlinde, evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır. bu hâlde boşanma kararı verilebilmesi için, hâkimin tarafları bizzat dinleyerek iradelerinin serbestçe açıklandığına kanaat getirmesi ve boşanmanın malî sonuçları ile çocukların durumu hususunda taraflarca kabul edilecek düzenlemeyi uygun bulması şarttır. hâkim, tarafların ve çocukların menfaatlerini göz önünde tutarak bu anlaşmada gerekli gördüğü değişiklikleri yapabilir. bu değişikliklerin taraflarca da kabulü hâlinde boşanmaya hükmolunur. bu hâlde tarafların ikrarlarının hâkimi bağlamayacağı hükmü uygulanmaz.
boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılmış bulunan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği tarihten başlayarak üç yıl geçmesi hâlinde, her ne sebeple olursa olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa evlilik birliği temelden sarsılmış sayılır ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya karar verilir.
saygının bitmesi ve yüz göz olmaktır.
evliliğin ya da birlikteliklerin temelinde sanıldığı gibi sevgi değil saygı vardır. ve o bittiyse evlilikte ciddi sorunlar oluşmaya başlar.
kişiye göre değişen sonuçlardır. günümüzde kaşının üstünde gözün var diye bile evlilikler bitmektedir. tabiki insan mutlu olup olmadığına bakmalı, mutsuz ise o evlilik bitmelidir.gelgelelim evlilik zor iştir, ve iki insan birbirine bir söz vermiştir.zor zamanlar olsada, sonuna kadar mücadele edilmeden, pat diye bir evlilik hele de çocuk varsa bitirilmemelidir.(story of us filmini evliliğinize son vermeden önce izlemenizi öneririm)
uzuuun uzadıya sayfalarca döktürmenin anlamsız olduğu sebeplerdir..aslında güzide türkçemizde bulunan çoğul eki olarak ilkokulda bizlere öğretilen ler lar eki, bu sebebi ararken tamamen gereksizdir..
yazmak gereksiz derken ben neredeyse dilbilgisine dalıyazdıydım da neyse.*
sebep: şüphe...aslında tek nokta ama ben karizmatik dursun istedim, böyle devamı gelcekmiş gibin falan..
çevremde gördüğüm kadarıyla tahammülsüzlük. aslında insan başına gelmeden anlamaz ama tahammülsüz olmak ikili ilişkileri en çok etkileyen faktördür. bu sadece karı - koca arasında değil genel olarak böyle.