Çocuklar teknolojiyle ne kadar içli dışlı olursa, kendini sanatçı olarak tanıtan kişiler kliplerinde fiziği anlamı dışı kullandıkları sürece, ebeveynler çocuklarının önünde öpüştükleri sürece, büyükler kardeşlerine kız ayarladıkları sürece; daha doğrusu toplumda ayıp denilen ahlak kurallarının artık normalleştirilmesi malesef günümüzü bu hale getiriyor.
ahlaki yozlaşma son 15 senede had safhaya ulaştı. bu su götürmez bir gerçektir.
Ak parti hükümetleri döneminde her ne kadar okul,hastane, yol vs. yatırımlar yaptık diye anlatılsa da ak parti'nin önüne geçemediği en büyük sorunlardan birisi maalesef ahlaki yozlaşma olmuştur. ahlak dışı cinsellik ayyuka çıkmış ve şiddet olayları artmış, daha da kötüsü sevgili olma yaşı ortaokula kadar düşmüştür. liselerde bile bakir ve bakire kız erkek bulmak nerdeyse imkansız hale gelmiştir. Bütün bunları, yaptığı bir konuşmada 'eksiklerimiz, başarısızlıklarımız' diye ifade ederek anlatmıştır, itiraf etmiştir Bülent Arınç.
Ama bu ahlaki yozlaşmayı toptan ak parti'ye yıkmak da vicdansızlıktır. Biraz tarafsız gözle bakın. 2000 senesinde bizim mahallede hiç kimsede, muhtarının belinde bulunan takoz gibi telefondan başka, cep telefonu yokken, bugün cep telefonu olmayan çocuk kalmadı.
Ahlaksız içeriklere ulaşmak kolaylaştı. Teknolojinin getirmiş olduğu zararların etkileri de bu yozlaşma da çok önemlidir diye düşünüyorum.
Teknoloji zararlıdır demedim dikkat edin, getirdiği zararlar diyorum. nitekim, kişinin elinde zarar veya faydaya dönüşür teknoloji.
en kısa tabirle tüketim toplumunun getirisidir. sosyolojik olarak incelemek lazım gelir. tabi kimseye karışmak gibi bir hakkı kendimizde bulmuyoruz vesselam!
üzücü durumdur. Hayır yani kendim yapmıyorum diye üzülmüyorum evliyim zaten. Ama olumsuz sonuçları o kadar çok ki... Bir de sevgilisi olan var olmayan var. Olsa da veren var vermeyen var.
Başta belirttiğim gibi toplumsal açıdan birçok soruna neden olan durumdur.