asla salakça bir şey değildir. 20'li yaşlarda evlenmek ne kadar erken ve ne kadar pişmanlıksa, 35 ila 40 yaşlarında ve daha üst yaşlarda bekar kalmakta pişmanlık olacağı kanaatindeyim. ille çocuk olması için de değil kesinlikle. evlat mükemmel bir duygu olmalı tatmadım bilmiyorum tadanlar söylüyor. neden ille çocuk olması için evlilik şart değil dedim. çünkü allah geçinden versin yarın bir gün annemiz babamız toprak olacak belki. kardeşleriniz, abiniz, ablanız veya dostunuz her kimse nereye kadar sizin hayatınıza eşlik edebilir. onlar da pek tabii kendi hayatına bakacak bir şekilde. ama sizin hayat bakış açınıza uygun, seveceğiniz, yeri gelince kavga edeceğiniz ama size her şey de yüzde yüzünü veremese de, bir tutam bir tutam da olsa yoldaş olacak eş, ölene kadar sizle beraber olma ihtimali hep vardır derim.
hiddetin lüzumu yoktur. sanirsak yazar kişisinin eleştirisi evlilik kurumundan ziyade öncesinde yapilan masraflı ritüellerdir ki bi çok kişi tarafından gereksiz bulunur.
esası "türk toplumunda evlenmenin salakça bir şey olması" olan başlık.
türk toplumunda evlenen maldır.
düğün öncesi masraflar, "sözlenme", nişan, düğün denilen gerizekalılık, sonrasında aptal aptal eşya almak vs.
zerre samimiyet yok. sırf çıkar, sırf gösteriş, sırf statü!
hele şu düğün olayı en malca olanı. 500 kişi gelir yarısını tanımazsın. mal gibi dans etmeler, harcanan binlerce lira...
sırf gösteriş için harcanan en az 25 bin lira. bu para ile dünyayı dolaşanlar var.
hadi evlendiniz bunları göze alıp. ev döşemeyi bilir misiniz? her allahın günü, yok şunu alalım, yok bunun modeli eskidi, yok bilmem kimde yenisi var... salak gibi geçen bir ömür.
akrabaların ziyaretleri, sırf eşiniz üzülmesin diye yapmacık davranmalar.
bakın kuzenim ingiliz bir kızla evlendi, gitti 10 senedir orada. adamlar dünyanın en sade törenini yaptılar. çoğu akrabamız şaşırdı, gidemediler amk. 10-15 kişi toplamda evlilik töreni yaptılar. sonra balayı. kız desen gösterişsiz biri. klasik avrupalı amk. aptallıkla işi yok.
katıldığım yargıdır. belirli işlerin insana yük olma durumu. temizlik-yemek işi kadına mal edilirken gelir her iki cinsiyete de yüklenir. yalnız tek sorumluluk halinden çift sorumluluk haline geçmek yorucudur. hele bir de çocuk varsa evlilik tümüyle aptallıktır. iyi olan yalnız, yargısız ve kuralsız yaşamaktır.
Bir ömür yanında yaşlanabileceğin doğru insanı bulunca dünyadaki en güzel şey olur evlilik. Hele bir de sevdiğin kişiden çocuğun da oldu mu off değme keyfine.
Toplum tarafından onaylanmış aşkınla beraber deniz manzaralı bir ev düşlersin, sonra o aşkın bitişini izler 'ahhh' demektende ileriye zor gidersin. Malum toplum onayı lazım sana(!)
Erkek için öyledir. Yuksek fiyata aldigin telefonun bikac sene sonra bozulması gibidir. Üstelik her sene yeni modeli çıkıyor. Kadınlar da böyle. O sene iyi olan kadinin bikac sene sonra modasi geçiyor ama evlendiğin icin çöpe atamiyon.