ekonomik özgürlük 2 taraflıysa , sadakat vs vs zaten bir imzaya dayatılamaz ama toplumsal normları görmezden gelemezsiniz . türkiyede o evi yıkarlar , yakarlar. en iyisi zihinde bittiğinin bilincinde olup 2 imza atmaktır *
normları es geçen bireylerin aynı zaman da kaza kurşununu dikkate almamasıdır. çoçuğa hukuki bir karakter kazandırma ile ilgili yanı da es geçilmemeli. birlikte yaşamanın çekici yanı aslında çiftlerde sorumluluğa götünün olmaması ile alakalı. aile gitmeler gelmeler gibi durumları yaşıcak enerjileri yoktur çoğunun ama uzun vadede buda sıkıntı.
Aile içi şiddetin kabul gördüğü bir ülkede toplumsal kabule fazla kafa takmamak gerekir. Evlilik, nikahtan sonra diğerinin gerçek yüzünü göstermeye başladığı bir kölelik türüdür. Ve biri hep fedakardır diğeri değil.
yani demem o ki evlilik kaybetme korkusunun yitirilmesi ve dolayısıyla ilişkide özensizlik manasına gelir bizim gibi gelişmemişler ülkesinde. Birlikte yaşamaksa özen ister, ucunda kaybetme vardır ve seven insan kaybetmemek için ilişkiyi zora sokacak hatalara uzak durur.
Ve sanırım evlilik insan doğasına aykırı. Kim neden icat etmiş evliliği bir daha irdelemek lazım.
Birinde devlete ben bununla birlikte yaşayacağım diye bildirim yapıp hakkını hukukunu koruması için devlet nezdinde imza atmak, diyeri bunlarsız birlikte yaşamak.. Daha ince detayları yok değil tabi.