ailede soyadı bütünlüğü, aile olgusunun oluşması için gereklidir. doğacak olan bir bebek vardır ve iki soyadı verilemez haliyle. hem isim, hem soyisim olabilecek kelimelerden biriyse anne tarafının soyadı, bebeğe koyulabilir. bir tercihtir.
kimisi evliliği bırak nişanlı bile değilken sevgilisinin soyadını kullanır. kimisi evlenir ama yine de soyadını bırakmaz. yani tamamen tercih meselesidir.
bazıları çift isimli olduğu için isimlikleri adeta brezilyalı birini andırır. mesela; fatma zehra çelikoğlu aydın. edson riberio izecson de souza ile aralarındaki 7 farkı bulun.
Hukuken kocanın haklarından yararlanmaması gereken bir durumdur. Kocadan kalacak miras para ev araba vs. Hakkının tanınmaması gerektiği durumdur. Evleniyorsun demezlermi soyadından mı rahatsız oluyor dedirtir adama.
kimilerine gore feminen bi yaklasim olmasina karsin bana gore benimseyememekten baska bisey degildir. madem oyle evlenmeseydin. ha hilton, sabanci, agaoglu gibi soyisimleri tenzih ediyorum elbette.*
Küçük hesaplar, işte bunlar hep küçük hesaplar... Bu hareketiyle aslında benliğini koruduğunu iddia eden fakat işin aslına gelince egosunu aile kavramından üstte tutan kadındır.
yirmi yıl taşıdığı soyadını bir anda silip atamayan bayanlardır.
en güzeli aileyi temsilen çift soyadın taşınmasıdır.
çocukların çift soyadı taşıması hiç pratik olmayacaktır.
tabii ki beş, bilemedin on nesil sonra çocuğun nüfus cüzdanı yerine bir not defteri taşımasını istemiyorsanız.
soyadın ne kızım:
-bakmam lazım. söylüyorum, hale tosun cengiz yosun türkmen...
-yeter kızım, anladım.
buna tansu çiller i örnek vermek hatadır. şöyle ki; tansu çiller in eşi özer çiller in soyadı farklı idi, tansu çiller ile evlenmeden evvel o soyadını kendisi çiller e dönüştürdü.
tansu çiller kızlık soyadını kullanmaktadır şuan.
neyse efendiler, hala kızlık soyadını kullanmak isteyen bayanlara şunu söylemek gerekir..
basit bir şey gibi görünse de çok pis takarım böyle olaylara, kaç yıldır süre gelen bir adet bu sonuçta, sen kalkmışsın bir feminist tripleri içine girip ben kendi soyadımı kullanacağım dersen olmaz o evlilik.
soyadı 3 harfi geçmiyor ise benim de onun soyadını alacağım bayandır.
bıktım kardeşim 40 senedir 13 harfli soyadımı her yerde kodlaya kodlaya söylemekten.
gıcık oluyorum bu duruma.. feministliğin bir yönü bence bu. madem evlendiğin erkeğin soyadını bile taşımaya layık görmüyorsun, neden hayatını birleştiriyorsun.
babasının soyadını kullanmayı tercih etme hakkının farkında olan bayanlar.
ve fakat, siz hiç endişe etmeyin her durumda erkek egemenliği söz konusu, güç sizde(!), merak etmeyin.
edit: erkek yazarlar rahatsız, çıkın mesaj kutumdan, i'm busy atm.