yazarlar neden kütüphaneleri olduğunu, biri bişey söylediğinde internetten aforizma kasmak yerine kitap sayfası vermenin forsundan bahsetse, "yazar kitabında şöyle demiş" ekolünü tanımlasa anket olup silinmeyecektir. yazarı tanımlayacaksınız geynşler. *
ha şu kadar kitabınla kaydederiz ne ki.
kütüphaneyi evi bilen sözlük yazarlarından daha çok okumayı sevmediklerini düşündüğüm sözlük yazarlardır.
bana göre evde kütüphane kurmak, her ne kadar okumayı sevse de insan, gösterişe kaçar, "bakın ben kitap okuyorum, kültürlüyüm" havası verir.
ancak kütüphaneye giden, belki onlarca kişinin okuduğu, satırların altını çizdiği kitapları okuyan adam daha mütevazidir, daha kitap aşığıdır bana göre.
400ü geçkin kitaptan oluşan bir kütüphanem var ama ne yalan söyleyeyim zaten yarısı babamdan kalma ciltli miltli kitaplardı. sonradan üstüne baba kız ekleme yaptık, çok aldık çok okuduk efendim.
Benimdir, 500'ü aşkın kitabım kütüphanemde cici cici durur, tabi çoğunluğu baba yadigarı ama olsun, yarısından fazlası okunmuş, ufku genişletmeyi bırakın ufkun amına koyulmuştur, ayrıca değerli pederim sigarasını kütüphane olarak tahsis ettiğimiz odada içer.
geçen hafta kurduğum kütüphanedir. büyük çoğunluğu iktisadi kitaplar oluşturur. geri kalanı popüler bilim , bilim kurgu tarzıdır. yaklaşık 70 adet hepsi orijinal kitaplardır.
benim kütüphanem değil de odamın duvarında raflar vardı. sonra badana için söktük ve üşenip tekrar vidalamadım. bodrumda duruyor o raflar. bütün kitapları üst üste yığdım öyle duruyorlar.