Var mı söyleyebilecek arkadaşlar. Hayır diyenler gayet mantıklı açıklamalar yapabiliyorlar. Ben de hayır tarafındayım ve sözü evetçilere vermek istiyorum.
Evetçi arkadaşların yazdıklarını okumak istiyorum. Neden evet?
Abd 200 yıllık bir devlet biz 100 onların 40 küsür başkanı olmuş bu zamana kadar bizimse 60 bilmem kaç hükümet oda son yıllardaki istikrar olmasa 70 i geçerdi zaten şimdi neresinden bakarsan bak burda bir sorun var bu sistem bize uymuyor sürekli kavga gürültü habire seçim başa gelen adam zaten birşey yapamadan iniyor aşağı ondan sonra niye gelişemedik ahada bu yuzden.
Bugün istikrar sağlanabiliyor çünkü erdoğan var ama yarın halkın böylesine destek vereceği bir lider olmayabilir ki geçmişimize bakarsak bu muhtemel o zaman istikrarı kişilere değil sisteme bağlamak durumundayız.
Şimdi baştaki lideri millet seçecek eğer millet yeteneksiz vede hain birini başa geçirecekse afedersin oda bize geçirsin ama böyle birşey söz konusu değil bir ihtimal var elbet ama onunda önüne geçecek denetleme mekanizması var millet baskı yaptıktan sonra başkan seçime gitmezse meclis gider ve sorun çözülür.
millet 100bin imza toplarsa, ancak seçimde aday çıkartabilir.
seçimlerin tamamının aynı gün yapılacak olması zaten bir tuzaktır. Zira bizim cahil halkımız başkanlıkta ayrı meclis seçiminde ayrı oy verme kapasitesine sahip değildir. Bu yüzden Meclisin başkanı denetleme yetkisi otomatik olarak ortadan kalkmaktadır. Çünkü her ikisi de aynı partiden seçilmiş olacaktır.
Deniliyor ki, yetki Millette. Beş sene süresince o yetkileri kullanan art niyetli bir insan 5 sene sonra seçilmeSe ne olur? Verdiği tahribat kaç tane Beş senede düzelecek? Görev süresi boyunca başkanı başkanlıktan indirilmeye hiç kimsenin hiçbir kurumun yetkisi yok yeni yasada.
Koalisyon hükümetlerini dibine kadar hissetmiş gariban ailelerin bileceği iştir. Sabahtan akşama kadar starbucksta takılan bebelerin çok ta anlayacağını zannetmiyorum. Ayrıca bir iktidarın en fazla 2 kez seçilecek olması da birçok kişiyi tatmin edecek birşey.
- Önceki hükümetler ile ekonomik açıdan karşılaştırma.(istanbul su sorunu, haftada bir gelen yüzde yüzlere varan zamlar, tüp kuyrukları Vs.)
- Belki kızacaksınız ama; yol, köprü, avm, hastane, sağlık sisteminde iyileşme(insanlar bir dönem ilaç bulamıyordu), savunma sanayinde gelişmeler(milli tank, milli helikopter Vs.), inşaat sektörü, Vs. (bunlar akp döneminde değişen ve iyileşen şeylerden bazıları)
- karizmatik lider(kusura bakmayın ama Kemal Kılıçdaroğlu veya devlet bahçeli ile karşılaştırınca)
- Komşularla sıfır sorun dış politikasından, komşuda pişer bizede düşer politikasına geçiş
- Halkın dilinden konuşabilme halka hitap edebilme. Elit kesime düşman büyük bir kitle var, bu elit kitlenin Anadoluyu hor gören bir yaklaşımı vardı şimdiye kadar, akp ile bu yokedildi ve Anadoludaki insan bundan memnun.
- Dinimiz elden gitmesin. istikrar sürsün. Ekonomi iyi olsun. Devlet Bahçeli gelirse ekonomi bozulur, istikrar ve huzur ortamı bozulur. Kemal Kılıçdaroğlu gelirse din elden gider ve ekonomi yine bozulur, bunlar birşey beceremez düşüncesi.
Daha çok sıralayabilirim. Fakat bu durumun nedeni akp asla değil, CHP ve MHP dir.
sokakta işte okulda çevrenize baktığınızda gülen yüz görmek zor.her birey insani yaşam sürdürmekten daha çok kaygılı korkulu tedirgin bir alışkanlığı sürdürüyor.
fanatizm ve bölünmüşlüğün oluşturduğu taraftar duygusuyla miting alanlarında coşkun alkışlarla avuç içini patlatırcasına alkışladıktan sonra kalabalık dağılıp kendisiyle baş başa kaldığında umutsuzluğuna dönüyor. çoğunluk olmanın verdiği heyecanı bireysel olarak yaşayamıyor. herkes ya ötekinin varlığına kendisini onaylamasına güveniyor ya ötekileştirilenden düşmani duygularla nefret ediyor.
fanatizmle savunduğunu şehit haberlerinde lanetliyor.
fanatizmle savunduğunu vergiler artınca faturalar yüksek gelince lanetliyor.
fanatizmle savunduğunu kullanmadığı köprü için cebinden para çıkınca küfürle anıyor.
fanaztizmle savunduğunu 50tl.lik benzinle aynı mesafeyi gidemediğni farkettiğinde küfrediyor lanetliyor.
fanatizmle savunduğunu pazara çıkıp çocuğuna istediğini alamayınca lanetliyor.
fanatizmle savunduğunu emek emek okuttuğu çocuğu yerine torpilliler atanıp çocuğu işsiz kalınca küfrederek lanetliyor.
fanatizmle savunduğunu eczaneden ilaç parasından çok ödeme yapınca lanetliyor.
fanatizmle savunduğunu terörle kucaklaşmış görünce lanetliyor.
fanatizmle savunduğunu halka küfrettiğini halkı tekmelediğini halkı tehdit ettiğini görünce lanetliyor.
bu durumda neye evet diyor?
fanatizmle bağlı olduğu kişi için evet diyor.
elle tutulur gözle görülür vicdanen kabul edilir hiç sebep bulamadan fanatizmin simgesi isime evet diyor.
o isimden sonra kim gelecek ülkenin geleceği bizim geleceğimiz kimlere emanet edilecek cevap veremeyip endişeleniyor.
o isimden sonra ülke için neler planlanıyor bilemiyor endişeleniyor.
o isimden sonra bilinmezlikler dolu gelecek kaygılandırıyor.
fanatizm etkisi azaldığında bunları düşünmeye fırsatı olmuşken düşünmesine izin verilmiyor yeni krizler çıkartılıp yeni düşmanlar uydurulup fanatizmin altındaki ateş alevlendiriliyor.
fanatizm üzerine kurulan bir düş dünyasında düşüncelerinin yapılandırılmasına engel olamıyor.
fanatizmle kurulan bir dünya diğer fanatizm kaynağınıyla yerle bir edilebilir bu gerçeği de biliyor .
propagandalarla idrak etmesine izin verilmiyor.
devletin tüm kaynakları kontrolsüzce propagandaya kullanılırken bir hastaneye bir ameliyathane daha açılabilecek kaynağın heba edildiğini göremiyor .ameliyat sırası bekleyen babası annesi evladı acılar içinde kıvranırken sisteme küfredip lanetliyor.sistemi yönetenler o sırada propagandalar için limitsiz harcamalara onay imzası atıyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın açıklamasıyla yaklaşık 190 milyon lira civarında.
bir isim için evet denilecek sistemde seçilecek isim bugünde istediği tüm yetkilere sahip.dilediğini yapabilecek güç ve yetkinlikte.
evet denildikten sonra ertesi gün başlanacak olan gelişmeler değişiklikler neye hizmet edecek diyemeden seçilen isimden sonra gelecek isimler neyi nasıl kullanacak.
bu eveti kısa bir süreliğine geçici bir dönem için demiyoruz süresini bilemiyoruz.
ya sonraki isimler?
ya sonraki gelecek niyetler?
ya sonraki gelecek istekler?
ya sonraki gelecek düşünceler?
ya sonraki gelecekler sistemler?
milli maç havasına dönüştürülen bu refendumda sahadaki rakip hollanda milli takımı değil.
bu anayasayı hazırlayan beyin takımını arkasındaki isimleri dayandığı gücü halkımız göremedi hala halkımız onları bilmiyor.
ön tarafta halkın sevdiği seçtiği isimler savunuyor fakat beyin takımını ve destekleyen gücü gören bilen yok.
ya seçilmiş cumhurbaşkanımız iyi niyetiyle yine kandırılıyorsa seçen halkı ona ve geleceğimize sahip çıkmalı.kendisinden sonrasının garantisini verebilmelidir.
mutluluğumuzun daim olması için mutluluk gününde bilinmezler açığa çıkmalı.
neye evet denildiği anlaşılır bir dilde terminolojiden-genellemelerden-fanatizmden arındırılmış şekliyle vicdanen kabul edilecek şekliyle açıklanmalı.
kaderimizi yönlendirmek için gözümüzün gördüğünden vicdanımızın ışığında ders çıkarmalıyız.
halkı bilgilendirilmeden hızlı geçiş yaşamış yakın coğrafyamıza bakalım;
birleşmiş milletler tarafından yapılmış açıklamalar.
'' musul batısındaki yardım operasyonları siviller açlık ve savaştan kaçarken “kırılma noktasına” ulaşabilir
Irak kuvvetlerinin Daeş diğer adıyla iŞiD ile savaştığı ve halen yaklaşık 700 bin sivilin yaşadığı Musul’un batısından gelebilecek büyük göçe karşı Birleşmiş Milletler ve Irak’taki insani yardım ortakları acil durum kamplarını kurmak için zorlanıyorlar''
hiç bir şeyden haberleri yokken kendilerinden önce verilen kararlar yüzünden bugün kaderi belirlenen canlar çocukların yaşadıklarının sorumluluğunu almak gerekir.içimizdeki en günahsız grubu oluşturan küçük canlarımızın acılarını dünyaya duyurmak için söylediği şarkılar can yakmamalı.
Kanun teklif etme yetkisi sadece milletvekillerine sunulduğu için bile evet diyebilirim. Üşgengeç vekiller tabi buna hayır der nedeni belli, yatmaya gelmişler.
yeni anayasa ve başkanlık ülkemizi kalkındıracaktır her anlamda. hem siyasi hemde fiziksel. Ak parti yıllardır süre gelen çalışma alışkanlığını yine devam ettirecek ondan hiç şüphem yok bu yüzden evet diyorum. Ülkenin kat ettiği mesafe gözle görülür şekilde arttı. Bunu yapmaya imkanı olup yapamayanlar şimdi çıkıp hayır diyor.