eve doktor gelmesi ile aynı ön yargılara sahip olaydır. hatta nasıl ki doktorların her alanda uzman olduğunun sanılması şeklinde bir yanılgı varsa, aynı düşünce bilgisayar işi ile uğraşanlar için de vardır.
adam yazılımcıysa bile eve geldiği zaman bilgisayar sektöründe olduğundan dolayı o evin büyükleri hemen "hazır gelmişken bizim bilgisayara da bir bakıver, var mı eksik programı, oğlum göster hadi rıfat abine bilgisayarını" gibisinden şeyler söylerler. gerçi bu tür adamlar hep birşeyleri gösterttirmeye meraklıdır. sünnet olan çocuklarının pipisini de herkesin görmesini istemişlerdir.
şayet bilgisayar yeni alındıysa, "acaba kazık yenilmiş mi? şeklinde olan kaygıları ortadan silmek adına, donanımsal özellikler ile fiyat karşılaştırmasının yapılması ev sahibi tarafından istenir.
ya ben size oturmaya gelmişim, iki lafın belini kırıcaz. zaten bütün gün bu işle uğraşmaktan yorulmuşum, bir kafamı dinlesem fena mı olur?
belki ben donanım değil de yazılım kısmında iyiyim? bütün gün program yazıyorsam, nereden bileyim senin bilgisayarının anakartını, diskini, işlemcini.. ama sen bunu ilk kez yapmıyorsun ki..
geçen gün evine gelen kadın doğum uzmanı olan hilmi abi'ye de böbreklerim neden ağrıyor diye sormuştun.
bilgisayar konusunda fazla birşey bilmeyen birisinin boş yere çağırarak bolca para ödemesi ve sorulan sorularla bilgisayarcıyı darmadağan etmek için en uygun harakettir.