tabi ki üstad ömer faruk soral'ın son şiir kitabı, hunharca tavsiye edilir. değerli kardeşlerim, müsaadeniz olursa, kitaba da adını veren ve kitabın en vurucu şiiri olan "bilemezsin" adlı eserden iki dörtlük paylaşmak isterim:
Otuz bir çekmekten çıldırdım bilemezsin
memeni, kalçanı mıh gibi aklımda tutuyorum
Büyüdükçe büyüyor babafingom
otuz bir çekmekten çıldırdım bilemezsin
içimi seninle ısıtıyorum.
Sevişmek kimi zaman rezilce korkuludur
insan yapıştırırken ansızın boşalırr
Tutsak ustura ağzında otuz bir çekmekten
Kimi zaman ellerini nasır yapar tutkusu
Bir kaç hayat çıkarır onca boşa giden meniden
Hangi kıza asılsa kimi zaman
Arkasında yalnızlığın hınzır uğultusu
çoktur ama boştur.
şiir denilen makina, eve atma evresinde çalıştırılması gereken bir aygittir.
eve atmayı becerip hâlâ şiire devam ediyorsan şüphe uyandırır bu eylem. hatun kişi size, afedersin "top mu lan yoksa bu" gözüyle bakabilir.
değerli edebiyat tutkunu arkadaşlarım, şiir güzeldir, amacı kızı eve atabilmektir doğru. ama illa ki bir sınırı olmalı. ömer faruk soral üstad istisna.
murathan mungan - aşkın cep defteri
cemal Süreya - sevda sözleri
ama samimi bir tavsiye isterseniz kadınlar her adamın okuduğu şiirden hoşlanmaz kaldı ki her şiir her zaman okunmaz şiir kitabından ziyade hangi şiirleri okuman gerektiğini seçmen gerekir ve her kadın da şiirden hoşlanmaz kadınları etkilemek şiir okumaktan da geçmez bunun için başka bambaşka şeyler gerekli.deneyin kendiniz bulun.
eve atılan kıza okunabilecek şiir kitapları mı? bütün kitabı mı okuyacaksın kıza, o işin içinden çıkılmaz hacı. ama şiir okumak istiyorsan o ayrı. zaten eğer güzel şiir okuyabiliyorsan kitabe-i seng-i mezar'ı okusan bile etkili olursun. bile derken şiire ve orhan veli'ye saygısızlık olarak alınmasın, pek sevgiliye okunacak bir şiir değil ya o bakımdan "bile"